Facebook, yüz tanıma teknolojisi üzerine çalışıyor! 

Facebook, yüz tanıma teknolojisi üzerine çalışıyor! 

Sosyal medya platformu Facebook, şu anda geliştirmekte olduğu ve bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeyi planladığı akıllı gözlüğü için yüz tanıma teknolojisi oluşturmanın yasal sonuçlarını ölçüyor.

Facebook’un AR ve VR Başkanı Andrew Bosworth, Perşembe günü bir şirket içi toplantıda çalışanlara, şirketin şu anda yüz tanıma teknolojisini cihazlara entegre etmesine izin verecek yasal bir çerçevenin olup olmadığını değerlendirmekte olduğunu ifade etti. Ayrıca Bosworth’un “yüz tanıma özelliği, faydaların çok net olduğu ve risklerin çok net olduğu en çetrefilli sorun olabilir ve bu şeyleri nerede dengeleyeceğimizi bilmiyoruz” dediği belirtiliyor.

Facebook’un AR gözlüklerini geliştirme çabası sürüyor

Rapora göre Bosworth, henüz hiçbir şeye karar verilmediğini ve mevcut eyalet yasalarının Facebook‘un insanlara gerçek dünya profiline dayalı olarak başka insanları arama olanağı sunmasını imkansız hale getireceğini kanıtlamakta hızlı davrandığını vurguluyor. Raporun yayınlanmasının ardından Bosworth, Facebook’un AR gözlüklerini geliştirme çabalarının “açık” olduğunu belirtmek adına bir Tweet attı bunun “hala erken aşamalarda” olduğuna dair paylaşımda bulundu.  Bilindiği üzere Facebook, resimlerdeki insanları tanımlamak ve fotoğraf etiketi önerilerini güçlendirmek için sosyal ağında yüz tanımayı kullandı. Ancak teknolojiyi dışa dönük, gerçek dünya kapasitesinde kullanmak özellikle hassas bir konu olarak değerlendiriyor. Tartışma, hükümet yetkililerinin ve özel işletmelerin, sivilleri tespit etme ve takip etme aracı olarak teknolojiyi keşfetmesi ile birlikte, kullanımını çevreleyen federal düzenleme eksikliğiyle daha da güçlendi. Birçok soru işaretlerine yol açan akıllı gözlük teknolojisinin önümüzdeki dönemde daha uzun süre tartışma konusu olacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.