Facebook, zihin okuma alanına giriyor

Facebook, zihin okuma alanına giriyor

Teknoloji ve sosyal medya devi Facebook zihin okuma bilekliği geliştiriyor

 Artırılmış gerçeklik adımlarından sonra şimdi de Facebook zihin okuma bilekliği ile karşımızda. Artırılmış gerçeklik gözükleri alanına da giren şirket şimdi gözlerini zihin okuma bilekliğine dikti. Hayal gücünün sınırlarını iyice aşan sosyal medya devi, teknolojinin neredeyse her alanına adım atmış durumda.

Facebook, VR ve AR alanına da yukarıda bahsettiğimiz gibi girmişti. VR ve AR başkan yardımcısı Andrew Bosworth ise yeni bir satın almayı açıkladı. Yeni açıklanan sinirsel arayüz platformu CTRL- laboratuvarının satın alınmasıyla ”zihin okuma cihazları” geliştirmek için önemli bir adım atıldı. Facebook, CTRL- laboratuvarı ile kullanıcıların hareketlerini izleyebilen ve bunları dijital olarak yorumlayan bir zihin okuma bilekliği geliştiriyor.

Zihin okuma olarak tanımladığımız bu adımın aslında amacı, insan vücudunda yer alan ve gönderilen elektrik sinyallerinin bir cihaz ile okunması ve akıldan nelerin geçtiğinin ortaya çıkarılması.

Bunların tamamı aslında dijital hayatın kontrol kabileyitinin artırılması olarak tanımlanabilir. Ancak kullanıcılara gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusunda güven vermeyen bir şirketin böylesi bir hamle gerçekleştirmesi biraz ilginç olarak yorumlanıyor. Ancak sanılanın aksine bu hamle sağlık ve benzeri alanlarda kullanılması düşünülüyor. Bunun dışında arkadaşlarınız arasında bir yalan makinesi kullanıyormuşçasına eğlenmeyi sağlayacağını da iddia eden Facebook, zihin okuma adımlarını ilk kez 2017 yılında duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.