Facebook'a karanlık moda geldi

Facebook'a karanlık moda geldi

Facebook karanlık mod ile Twitter’a benzeyecek 

Karanlık moda geçen iPhone modellerine karşılık, Android tarafında da Android 10 ile birlikte karanlığa geçiş gerçekleşiyor. Uygulamalar da bu trende ayak uyduruyor. Son olarak, Facebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktı.

Facebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktı. Şirket, bu yılın mayıs ayında internet sitesi üzerinde değişiklikler yapacağını duyurmuştu. Yavaş yavaş bu duyurusunu gerçekleştiren Facebook, Android uygulamasında yeni bir tasarım test etmeye başladı. Yeni güncellemeyle birlikte en büyük değişiklik mavi ve beyaz tonlarının hakim olduğu ana sayfanın ardından koyu renge bürünüyor olması. Başta da söylediğimiz gibi karanlık mod son birkaç yılda hem mobil uygulamalarda hem de internet sitelerinde popüler hale gelmeye başladı. OLED ekranlı telefonlarda daha düşük pil tüketimi sunan bu mod ayrıca kullanıcıların göz sağlığını da koruyor.

İnternet sitesi üzerinde yapılan yeniliklerle birlikte artık ana sayfaya daha düzenli bir yapı hakim. Aynı zamanda ana sayfada artık daha az simge yer alıyor. Sol tarafta önemli uygulamalar ve olaylar listeleniyor. Yeni tasarım için geliştiricilerin çalışmaları son sürat devam ediyor. Tabii bunun şimdilik bir beta sürüm olduğunu belirtelim. Yani, nihai sürüme kadar daha birçok değişikliğin karşımıza çıkması normal. Karanlık modu sevmeyenler için eski görünüme geçme butonunun olacağını da belirtelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.