Facebook'tan flaş Libra hamlesi! Dolardan destek alacak

Facebook'tan flaş Libra hamlesi! Dolardan destek alacak

Facebook’un güvenlik konusunda yaşadığı sızıntılardan kaynaklanan bu güvensizlik, kripto para biriminin destek almasına pek engel olmuş gibi durmuyor.

Facebook resmi olarak sunduğu kripto para birimi için önemli bir karşılık buldu. İlk kez haziran ayında karşımıza çıkan Facebook Libra, sonrasında birçok eleştiri de almıştı. Facebook, Alman politikacı Fabio De Masi‘ye ABD Doları’nın kripto para desteğinin yüzde 50’sini temsil edeceğini açıklayan bir mektup gönderdi. Geriye kalan yüzde 50 destek içinse, euro’dan yüzde 18, Japon Yeni’nden yüzde 14 ve İngiliz Sterlin’inden yüzde 11 ve Singapur Doları’ndan yüzde 7 oranında destek alınacak. Diğer para birimleri içinse henüz bir destek durumu söz konusu değil.

ABD Dolar‘ının gücü göz önüne alındığında, Facebook Libra’nın yükselişi şaşırtıcı değil. Bu para birimlerinin desteklemesiyle Libra ister istemez yükselişe geçecek gibi duruyor. Birçok büyük ve ekonomisi büyük ülke kripto para biriminin olumsuz etkilerinden çekiniyor olsa da sanal para birimlerinin yükselişi çok da uzak bir gelecek gibi durmuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.