Facebook’tan TikTok’a dev rakip Lasso!

Facebook’tan TikTok’a dev rakip Lasso!

Genç kitleyi geri kazanmanın yollarını arayan Facebook, TikTok’a rakip olacak olan Lasso uygulamasını iOS ve Android kullanıcılarının huzuruna sundu.

Bilindiği üzere sosyal medya devi Facebook, bir süredir genç kullanıcı kitlesini diğer sosyal medya platformlarına kaptırmakta. Genç kitlenin ilgi ve alakasını tekrar kazanmak isteyen Facebook, yeni Lasso uygulamasını bir süredir geliştiriyordu.

Lasso uygulaması, kullanıcıların popüler şarkıları söyleyerek veya dans ederek video çekebilmelerine olanak sağlayacak. Ayrıca Lasso uygulaması, son zamanların en çok kullanılan uygulamalarından biri olan TikTok’un da en büyük rakibi olarak karşımıza çıkıyor.  Söz konusu bu uygulama ile birlikte FacebookTikTok’un en çok kullanan kesim olan genç yaştaki kullanıcıların ilgisini tekrar kendi üzerine çekebilmeyi hedefliyor.

Bilindiği üzere yeni uygulama, Çin teknoloji devi ByteDance’ın sahibi olduğu TikTok’tan pek farklı olmayacak. Uygulama, Facebook’un baş ürün tasarımcısı Brady Voss’ın ekibi tarafından tasarlandığını da belirtelim. Yine aynı ekip Facebook videoları ve Watch uygulaması üzerinde de çalışmıştı.

Facebook yeni arayışlar içinde

Facebook’un kullanıma sunduğu uygulamayı ilk planladığı süreden bu yana ise TikTok kullanıcı kitlesini oldukça genişletti. Sadece 3 ay önce ABD’de 32. iPhone uygulaması olan TikTok, 5. sıraya kadar yükseldi.2 016’nın kış döneminden itibaren kullanım oranı %60’tan %36’a inen Facebook’a Instagram ve WhatsApp dışında kullanıcı kazanmak için farklı bir yol gerekiyordu. Yine de yeni geliştirdiği uygulama ile bile ABD’de genç kitlenin %5’ini elinde tutabilen Facebook’un işi kolay görünmüyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.