Fahrettin Koca corona virüsü hakkında açıklamalarda bulunuyor

Fahrettin Koca corona virüsü hakkında açıklamalarda bulunuyor

Bakan Koca, Türkiye'nin coronavirüs kapsamında verdiği mücadele ve coronavirüsü hastaları hakkında son dakika verileri paylaşıyor.

7 Nisan 2020 tarihine ait coronavirüs vaka ve ölüm sayısı açıklandı. Bugünkü vaka sayısı 3.892, vefat eden kişi sayısı 76 olarak açıklandı. Bugün iyileşen hasta sayısı ise 256.

 

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya gelmişti.

YENİ ÖNLEMLER ELE ALINDI

Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'ndeki toplantı, saat 15.00'te başladı. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alınacağı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirildi ve yeni önlemler ele alındı.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI

Saygı ve selamlarımı arz ederim. Bu süreçte dayanışma içinde olacağız. İzolasyon kuralını hayat tarzı haline getirmemiz gerekiyor. Bu virüs hepimizi eşit derece tehdit ediyor. Şimdi işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmadığı dönemde bile ilk ciddi tedbirleri aldık. Bu da bilim kurulu idi. Tavsiye kararları ulusal politikalara rehberlik etti. Toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmemiz için farklı ihtiyaçlar çıktı. Yapılacak yönlendirmelere gerek duyuyoruz.

YENİ BİR KURUL KURULDU: TOPLUM BİLİMLERİ KURULU

Hepimizin hayatını kolaylaştıracak yönlendirmelere ve kurallara ihtiyacımız var. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.