Faruk Çelik Rusya'ya Gidecek Türk Heyetini Onayladı

Faruk Çelik Rusya'ya Gidecek Türk Heyetini Onayladı

Dün bir Rus yetkili Türkiye'den ithal edilen ürünler hakkında görüşmek için heyetin çağrıldığını ve Türkiye'nin bunu kabul ettiğini açıklamıştı. Bugün de Bakan Faruk Çelik bunu doğrulayarak Moskova'ya bir heyetin gideceği haberini verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dün Rusya arım Ürünleri Denetim Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko tarafından yapılan Türk Heyeti açıklamasını doğruladı. Çelik, Rusya'nın Türkiye'den ithal ettiği sebze ve meyveler hakkında görüşmek için teknik bir heyet gönderilmesi talebini yazılı olarak bildirdiğini belirtti. Bakan Çelik Rusya'nın talebine olumlu yanıt verildiğini söyleyerek, Türk Heyeti'nin Moskova'ya gideceğini doğruladı.

Rusya dün açıklamıştı

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko tarafından dün yapılan açıklamada, Türkiye’den ithal edilen sebze ve meyveler hakkındaki karantinaya dair görüşmek için Türkiye’ye davet gönderildiğini ve Türkiye’nin bu daveti kabul ettiği belirtilmişti. Böylece uzun zamandır Türkiye ve Rusya arasında yaşanan meyve sebze krizi bölgeye giden bir Türk Heyeti ile Rus yetkililer arasında masaya yatırılacak.

Türkiye'den ithal edilen ürünler tek tek yasaklandı

Bir süredir Rusya tarafından Türkiye’den ithal edilen ürünler tek tek yasaklanıyordu. Her yasaklamanın ardından Rusya, daha önce karantinaya dair bir sorun oluştuğunda bölgeye bir Türk heyeti geldiğini ve sorunun çözüldüğünü ancak uzunca bir süredir çağrılarına yazılı yanıt dahi alamadığını bir kaç defa açıklamıştı.

Davet kabul edildi.

Rusya meyve ve sebze ithalatı hakkında konuşmak üzere 26 Nisan’da ülkeye Türk yetkilileri çağırmasının ardından Türkiye  tarafından davet kabul edildi. Alekseyenko Rus haber ajanslarından birine yaptığı açıklamada, Türk temsilcilerin 26 Nisan’da bir daha davet edildiklerini ve davete olumlu cevap verdiklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.