Fashion Week Moda Tasarım Yarışması'na İTÜ damgası 

Fashion Week Moda Tasarım Yarışması'na İTÜ damgası 

İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Seyhan Terzioğlu, Bursa’da gerçekleştirilen, “Dönüşüm” temalı Fashion Week Moda Tasarım Yarışması’nda, “Sandık Lekesi” ismini verdiği kolleksiyonuyla 1. oldu.  

 Çocukluğunun Tire’de geçtiğini söyleyen Terzioğlu,  “annemin sandığında biriktirdiği anılardan ilham aldım” diye konuştu. Jüri Komite Başkanlığını ünlü Modacı Muzaffer Çağa’nın yaptığı tasarım yarışması, 3 gün sürdü. 250 tasarımcının birbirinden güzel kolleksiyonla katılım sağladığı yarışmada 15 tasarımcı finale kaldı. İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Seyhan Terzioğlu, tüm finalistleride geride bırakarak, birinci olmayı başardı. 

moda1.jpg

TİRE’NİN DESENLERİ BİRİNCİLİK GETİRDİ

Çocukluğunun İzmir’in Tire İlçesi’nde geçtiğini anlatan Terzioğlu, “o dönemde herkesin evinde kendine has desenleriyle kilimler, dokumalar çok yaygındı. Hala da öyle. Bu kolleksiyonu oluştururken Tire’den çok etkilendim” diye konuştu.  

Her genç kızın annesinin büyük bir özenle oluşturduğu sandıktan ilham alarak yola çıktığını anlatan Terzioğlu, “Bu anıların biriktirildiği sandıklarda biriktirilen anılar bu kolleksiyonun oluşturulmasında ilham kaynağı oldu. Tire eski bir Osmanlı kasabası ve dokumalar, keçeleri meşhurdur. Hepsinin bir araya gelmesiyle böyle bir koleksiyon ortaya çıktı. Bu desenler benim her daim evde gördüğüm, aşina olduğum desenler” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.