FBI Polisin İsteğiyle iPhone'a Tekrar Erişim Sağladı

FBI Polisin İsteğiyle iPhone'a Tekrar Erişim Sağladı

Apple ile mahkemelik olan FBI'ın iPhone şifreleri kırması konusunda Google'ın yardım ettiği iddiası konuşulurken, geçtiğimiz günlerde ABD'de yerel polise yardımcı olabilmek için FBI bir daha Apple'ın yazılımını kırdı.

FBI ve Apple arasında uzunca bir süre ABD gündemini meşgul eden bir tartışma yaşanmıştı. Terör saldırılarının önüne geçmek isteyen FBI, Apple'dan iPhone'lerde bir arka kapı oluşturması talebinde bulunmuş, Apple kabul etmediği için konu yargıya taşınmıştı. Daha sonra FBI davadan vazgeçtiğini açıklayarak, telefonun yazılımını kırarak bilgilere ulaşabilmişti.

ABD'de işlenen bir cinayetin aydınlatılabilmesi için Arkansas Polisi FBI'a talepte bulunarak birer iPhone ve iPod'un şifresinin kırılmasını istedi. Polisin talebini kabul eden FBI, Apple yapımı cihazların yazılımlarını kırarak polise teslim etti.

Bir çifti öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 18 yaşındaki Hunter Drexler ve 15 yaşındaki Justin Staton'un iPhone ve İpod'larının kırılmasını isteyen polis talebin kabul görmesiyle beraber cihazlarda inceleme yapabilecek.

Apple FBI kullanıcıların bilgisini ele geçirdi iddası

FBI'ın Apple marka cihazların yazılımlarını kırabilmesinin ardından, Apple tarafından yapılan açıklamalarda telefon kullanıcılarının şahsi bilgilerinin FBI tarafından ele geçirilebileceğini ifade etti. Öte yandan şirket FBI'ın yazılımı nasıl kırmayı başarabildiğini kendileriyle de paylaşacağını düşündüğünü açıklamıştı.

Aradan geçen mahkeme sürecinin ardından Apple'da konuşulan söylentiler de dışarıya sızdı. Bunlara göre FBI yasa dışı olarak yazılıma sızmayı başardı ve Apple kullanıcılarının bilgilerine ulaşmayı başarabildi. Resmi olmayan ifadelere göre başka bir iddia olarak FBI kanadının mobil işletim sistemi üreticilerinden Google'ın yardımını aldığı konuşuluyor. İddia çerçevesinde Google, FBI ile işbirliği yapmayı kabul ederek federal büronun istediğini karşıladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.