Felaketin boyutu iç kesimlere girdikçe büyüyor

Felaketin boyutu iç kesimlere girdikçe büyüyor

Sel sularının yıkıp geçtiği Sinop Ayancık’ta felaketin boyutu ilçe merkezinin iç kesimlerine doğru gittikçe daha göze çarpıyor.

Ayancık'ta sel suları beraberinde getirdiği tomruklarla birlikte önüne çıkan her şeyi Ayancık Çayı'na katarak sürükledi. İlçede park halinde bulunan neredeyse tüm araçlar zarar görürken, birçok ev iş yerine çamur ve tomruk doldu. Birçok binanın zemin katı su ve tomruklarla dolarken, apartmanların girişi de çamurla kaplandı.

4040986.jpg Evlerine apartmanın girişinden giremeyen vatandaşlar ise çareyi 1. katta tahtadan geçit yapmakta buldu. Apartmanda oturan vatandaşlar, üst katlardaki evlerine girip çıkmak için 1. katın balkonuna dayadıkları tahta geçidi kullandı.Sel nedeniyle çay taştı, 2 bölümden birden sel sularının arasında kaldık. Selle birlikte birçok tomruk ve çamur ev girişimizi kapattı. 3 apartmanda giriş-çıkış kapandı. 1. katların merdivenlerine kalaslar ile geçit yaptık ve evimize öyle çıktık. Alt katlarda yaşayanlar yoktu. Alt katlar odunluk ve depo olarak kullanılıyordu. O nedenle can kaybı yaşanmadı. Tek tesellimiz de bu” dedi.Bölgede çevre şehirlerden de ekipler çalışma yürütürken, komandolar da sahada aktif olarak çalışıyor. Komandolar sular altında kalan Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki malzemeleri tek tek dışarı çıkarttı. Hastanenin içi de temizlenirken, arı gibi çalışan komandolar tüm malzemeleri dışarı çıkartmak için yoğun çaba gösterdi.Sel anında ayrıca Sinop Belediyesi İtfaiyesi Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri ve Deniz Polisi ekipleri Cevizli Mahallesi'nde mahsur kalan vatandaşları evlerinin önünden bot ile tahliye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.