Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

FELLAH KÖFTE TARİFİ

Malzemeler

2 Su bardağı ince bulgur

Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su

1 kuru soğan rendelenmiş olacak

1 su bardağı irmik

1 yumurta

1 yemek kaşığı domates salçası

3-4 yemek kaşığı un

Su ,kıvam vermek için


tuz,kimyon,karabiber

SOSU İÇİN

2 diş sarımsak 

2 yemek kaşığı biber kaşığı biber salçası

yarım bağ maydanoz ince kıyılmış

1 su bardağı zeytinyağı

tuz karabiber

HAZIRLANIŞI

Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatın

5 dakika kadar demledikten sonra

Bütün malzemeleri ekleyip yoğurun

Çok katı olursa su,cıvık olursa un ekleyin

Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp ortasını bastırıp düğme şekli verin

Un serpilmiş tepsiye koyun ve kaynayan suda haşlayın ve süzün

Sos için zeytinyağını ısıtın,salçaları ekleyin kavurun

Sosu kenara alın.

Maydanozu ve haşlanmış köfteleri içine alın ve harmanlayın

AFİYET OLSUN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.