Fen Bilimleri Enstitüleri Platformu İKÇÜ'de Bir Araya Geldi

Fen Bilimleri Enstitüleri Platformu İKÇÜ'de Bir Araya Geldi

Başta İzmir Üniversiteleri olmak üzere Ege bölgesi üniversitelerinin bir araya gelerek oluşturduğu Fen Bilimleri Enstitüleri Platformu, İzmir Katip Çelebi Üniversi'nde toplandı.

Ev sahipliğini İKÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Çevik’in yaptığı toplantıda; Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ayşegül Alaybeyoğlu Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Sorgun, Enstitü Sekreteri Mikail Keskin de hazır bulundu.

Platformun 21. toplantısına, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gediz Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nin yanı sıra; bölge üniversitelerinden Adnan Menderes Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enstitü Müdür, Müdür Yardımcıları ve Enstitü Sekreterleri katıldı.

Doktora eğitimi masaya yatırıldı

Üniversitelerdeki Yüksek lisans ve Doktora eğitimlerini yürüten enstitülerin toplantısında; Türkiye’deki doktora eğitiminin sorunları, doktoralı araştırıcı sayısı ve kalitesinin arttırılması, yabancı uyruklu öğrencilerin sorunları gibi konular ve çözüm önerileri ele alındı.

Toplantı sonrası düzenlenen yemekte konuk üniversite temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, platformla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.