Fenerbahçeli Futbolculara Taraftar Mektubu: Hakkını Ver

Fenerbahçeli Futbolculara Taraftar Mektubu: Hakkını Ver

12. adam olarak nitelendiren taraftarlar, bugün Fenerbahçe futbolcularını Konya'ya uğurlarken dokunaklı bir mektup paylaştılar. Formanın hakkını ver denilen mektupta birçok efsane Fenerbahçe oyuncusunun adı geçirildi.

Şampiyon olabilmek için önündeki 8 maçın 8'ini de alması gereken Fenerbahçe bugün Torku Konyaspor karşılaşmasına çıkacak. Oldukça kritik olan maç için taraftar, Fenerbahçeli futbolculara yazdıkları mektubu okudu. 12. adam okuduğu mektupla beraber bir çok ünlü Fenerbahçeli futbolcuyu da anarak, güzel bir anı yaratmış oldu.

Hakkını ver başlığıyla yazılan mektupta futbolcuların giydiği formanın ışığı sonsuzluğu ve saflığı armasına kazınmış bir forma olduğu belirtilerek, 109 yaşında olan Fenerbahçe'nin formasının bir çok soruna karşı direndiği hatırlatıldı. Zeki Rıza, Lefter gibi isimlerin gönülden bağlı olduğu hatırlatarak, Adana Demirspor'a karşı oynadığı bir maçta çenesi kırılan buna rağmen sahayı terk etmeyen Mehmetçik Basri vurgusu yapıldı. Mehmetçik Basri'nin forma yere düşmemesi amacıyla rahatsızlığına ve hazırlık maçı olmasına rağmen sahayı terk etmediğini belirtilerek, Jilet lakaplı Yılmaz Şen'in sahada başı sargılı halde oynadığı, Rıdvan Dilmen'in sahaya dönebilmek için geçirdiği operasyonlar hatırlatıldı

Futbolculara sahaya çıkmadan taraftarlara bakma çağrısı yapan 12. adam bir dakika tribüne bak dedikleri futbolculara, mahkeme önlerinde, meydanlarda, tribünde ve koridorda polisin kendilerine gaz sıktığını hatırlatarak, geri adım atmadıklarını hatırlattılar. Son olarak "Sen Basri kadarını yapma ama sen de yüreğini koy be. O formanın üzerinde çok sevgi var. Hakkını ver" cümlesi kullanıldı.

12. adam terimi ne demek?

12. adam deyimi takımın taraftarı anlamına gelmektedir. Bir takımın sahada 11 futbolcudan fazla oyuncusu olamayacağı için 12. adam taraftarı ifade etmektedir. Aynı şekilde taraftar desteğini anlatmak için de kullanılır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.