Fethullah Gülen Suikast İçin IŞİD'den Yardım İstemiş

Fethullah Gülen Suikast İçin IŞİD'den Yardım İstemiş

Terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in Erdoğan'a yakın bir isme yönelik suikast gerçekleştirmek için IŞİD ile irtibata geçtiği ortaya çıktı.

Fethullah Gülen'in terör örgütü FETÖ'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için IŞİD'den yardım istediği ortaya çıktı. Suikast için FETÖcü bir ismin Tel Abyad'a geçerek iki IŞİD'li terörist ile irtibat kurduğu istihbaratını alan Emniyet Genel Müdürlüğü kendi bünyesindeki tüm birimlere mesaj göndererek uyardı. TSK içerisinde bulunan darbeci askerler konusundaki tehlikenin geçmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın açıklamalarıyla beraber Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de dikkatli hareket ettiği öğrenildi. 

15 Temmuz'un ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan dönüşü esnasında Binali Yıldırım ise liderlerle yaptığı görüşme esnasında tehlikenin geçmediği açıklamasında bulunmuş ve Fethullah Gülen'in eylem sürecinin devam edebileceğine dikkat çekmişti.

10 Ağustos'ta gönderildi

FETÖ'nün eylemlilik sürecine dair olarak gönderilen yazının 10 Ağustos'ta gönderildiği öğrenilirken yazıda; FETÖ bağlantılı bir kişinin Suriye Tel Abyad’da iki IŞİD’liyle görüşme yaptığı bilgine yer verildi. Söz konusu FETÖ üyesinin Tel Abyad’da 8 Ağustos’ta Mutenna Abdülrezzak Al Ali ve İbrahim Al Hasan’la görüştüğü belirtilen yazıda, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir kişiye yönelik “susturucu” ile suikast ve İstanbul’da sabotaj/intihar eylemlerinin gündeme geldiği kaydedildi. 
 
Yazıda, eylem amacıyla 9 Ağustos’ta Şanlıurfa’dan sağlanan 6 susturucunun Ankara’ya gönderildiği ve eylemlerde Kürt kökenli 4 kadının kullanılmasının planlandığı açıklandı. Yazıda, FETÖ bağlantılı kişinin, eylem karşılığında IŞİD mensuplarına maddi yardımda bulunduğu bilgisi verildi.
 
Müdürlüklere uyarı
 
Bu bilgilerin elde edilmesi sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere il emniyet müdürlüklerini uyardı. Yazının il emniyet müdürlüklerine ulaşmasıyla birlikte, Ankara Emniyeti de alarma geçti. Emniyet tüm kendi birimlerine “gizliliğe azami düzeyde riayet edilmesi” talimatını verdi. Ankara Emniyeti’nin yazısında, eylem yapılması olası kişilere yönelik alınan önlemlerin gözden geçirilmesi istendi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.