FETÖ'cüler Konya'yı dörde bölmüşler!

FETÖ'cüler Konya'yı dörde bölmüşler!

Örgütün şeması ele geçirildi.

Konya’daki ‘Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ soruşturması kapsamında 77 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Bunlardan 20’si evlerinde gözaltına alındı.

Soruşturmada ilk kez Cemaat’in bir kentte nasıl yapılandığının da açığa çıktığı öne sürüldü.

Konya’da mayıs ayında ‘FETÖ/PDY’yle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Konya Barosu avukatlarından Memduh Oğuz’un gözaltına alınmasıyla bilgisayarında yapılan incelemede 400 işadamının isminin kayıtlı olduğu bir belge ele geçirildi. Belgeden yola çıkan polis ekipleri araştırma başlatırken, iş adamlarıyla görüşerek Cemaat’in Konya’daki örgüt şemasını açığa çıkardı.

Bu araştırma devam ederken başsavcılık da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polisin de edindiği bilgiler doğrultusunda örgüt üyesi olduğu ileri sürülen 77 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Bu sabah polis tarafından başlatılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 77 kişiden 20’si evlerinde gözaltına alındı.

konya-feto6.jpg

Konya’yı dört eyalete bölmüşler

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan yüzlerce kişi aracılığıyla ve şüphelilerle ilgili emniyet veri tabanı, açık kaynak, sosyal medya, HTS telefon kaydı dökümlerinden analizler yapıldı. Veriler aracılığıyla Cemaat yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi ve ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü Konya yapılanması’nın şemasını oluşturdu.

Konya’yı Selçuklu, Meram, Karatay ve Mevlana olarak dört eyalete bölen Cemaat üyelerinin kendi aralarında da vali, kaymakam gibi unvanlar edindikleri öğrenildi. Örgütte imam olarak tabir edilen ağabeylerin kendi muhasebecisi olduğu ve para akışını yönettikleri belirtildi.

Eyalet ve bölge imamlığı

Şemada gözaltı kararı verilenler arasında örgütün ‘İç Anadolu bölge imamı’, ‘Molla’, ‘Konya il imamı’, ‘Eyalet imamlığı’, ‘Büyük bölge imamlığı’, ‘İl imamı sekreterliği’, ‘İl eğitim danışmanı’, ‘Eğitim kurumlarının genel müdürü’, ‘Mütevelli ve sohbet grupları hocası’, ‘Yapıya elaman kazandıran kişiler’ ve ‘Ders hocası finans grubu’ gibi yapılanmalarda görev alan kişiler yer aldı.

Şemaya göre İç Anadolu Bölge İmamı 23 ilden sorumluydu. ‘Molla’ olarak adlandırılanlar ise kentin manevi abisi olarak kabul ediliyordu.

Konya imamları 1980 yılından beri değişik tarihlerde en az dört yıl imamlık yapmış kişilerdi. İl imam sekreteri il imamının faaliyetlerinden bilgisi olan, devamlı yanında bulunan kişiydi.

İl eğitim danışmanının da gölge imam olarak genellikle devlet kadrolarında önem arz eden, içerisinde gizlilik barındıran, gizli bilgilere kolay ulaşan ve adli soruşturmalarda etkin güce sahip olan kişilerden sorumlu şahıs olduğu bildirildi.

Buna göre Cemaat’in bir de il genel muhasebecisi bulunuyordu. Bu kişi de Cemaat’in tüm mali kayıtları takip ediyordu. İl eğitim genel müdürü de Cemaat’in en güçlü olduğu alan olan eğitim alanında yurt, okul, dershane gibi kuruluşların takibini ve eğitim ihtiyaçlarını yapan kişiydi.

Konya’nın diğer ilçelerinde de ‘Eyalet imamı’, ‘Büyük bölge imamı’, ‘Meram eyalet muhasebecisi’, ‘Meram örgüt muhasebecisi’ şeklinde yapılanmaya gidildiği öğrenildi.

Nasıl örgütlendiler?

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre iş adamlarına yönelik toplantılar düzenleyerek önce Kuran sohbetleri yapan imamların, daha sonraki sohbetlerde ise Fethullah Gülen’in videolarını izlettikleri öğrenildi. Sohbetlerde ‘himmet’ adı altında en çok para verene cüppe giydirip 99’luk tespih vererek ‘mütevelli’ seçtikleri belirtildi.

İşadamlarını yurtdışı gezilere götürerek orada bulunan okulları ve asılan Türk bayraklarını göstererek ‘milli duygular’ın harekete geçmesi sağlanıyordu.

Molla aranıyor

Konya’da hazırlanan dosya kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve firari olarak arananlar arasında kapatılan Samanyolu Televizyonu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe, 23 ilden sorumlu İç Anadolu Bölge İmamı Cemil Koca, Konya İl imamı ‘Ahmet’ kod adlı Feyzi Şirin’in de bulunduğu öğrenildi.

Bu kişilerin darbe girişiminden hemen sonra yurt dışına kaçtıkları ileri sürüldü. Diğer taraftan arananlar arasında örgütte ‘molla’ tabir edilen iki kişinin Konya’nın manevi abileri olduğu ve Fethullah Gülen’in yanında eğitim alan kişiler olduğu öğrenildi. Polisin zanlıları yakalamak için çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanan ve firari olan avukat Memduh Oğuz hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum