FIFA 19 satış rakamları ile şaşırttı!

FIFA 19 satış rakamları ile şaşırttı!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta FIFA 19 PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch platformlarındaki oyuncular ile buluşmuştu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda, oldukça iddialı bir çıkış gerçekleştiren FIFA 19 satış rakamları açıklandı. Rakamlardan da görebileceğiniz üzere yeni FIFA oyunu satış rakamları ile EA Sports’u oldukça şaşırtıyor.

FIFA 19 satış rakamları EA Sports’u hüsrana uğrattı!

Geçtiğimiz saatlerde yayımlanan rapora göre, merakla beklenen FIFA 19 satış rakamları gün yüzüne çıkartıldı. Bu yıl ezeli rakibi PES’in elinden Şampiyonlar Ligi lisansını kapan FIFA 19 satış rakamları ile yeniden büyük bir başarı elde etmesi bekleniyordu. Fakat görünen o ki, yeni FIFA fiziksel satış rakamları ile ilk haftadan FIFA 18‘in gerisinde kaldı.

Geçen yıla göre yüzde 25 düşen fiziksel satış rakamları ile FIFA 19 tabiri caizse EA Sports’u hüsrana uğrattı. Açıklanan rakamlara göre fiziksel satışların yüzde 64’ünün PlayStation 4 için olduğunu açıklayan yetkililer yüzde 35’inse Xbox One platformu için yapıldığının altı çizildi. Geriye kalan yüzde 1’lik satış ise oyunun Nintendo Switch versiyonu için gerçekleştiği açıklandı.

Her ne kadar satış rakamlarında geçen yıla kıyasla yüzde 25’lik bir düşüş yaşasa da FIFA 19, İngiltere’de en çok satan yeni Spider Man oyununu tahtından ederek, lider tahtına oturmayı başarıdı. Haftanın en çok satan oyunların listesi ise şöyle;

En çok satan oyunlar

FIFA 19Spider-ManShadow of the Tomb RaiderCrash Bandicoot: N.Sane TrilogyGrand Theft Auto 5Mario Kart 8: DeluxeThe Elder Scrolls OnlineNBA 2K18Valkyria Chronicles 4Minecraft: Xbox Edition

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.