Fikret Mısırlı'dan Selvitopu'na eleştiri!

Fikret Mısırlı'dan Selvitopu'na eleştiri!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret Mısırlı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu eleştirdi. 

41 Yıl Bürokratlık Yaptı 7 Başkan Gördü İzmir’in 65% Kaçak yapı

Mısırlı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 35 yılı bürokratlık yapan 6 yıldır Karabağlar Belediye Başkan’lığını sürdüren Muhittin Selvitopu‘nu İzmir’deki 65% kaçak yapı, gecekondulaşma, imarsız ve riskli alanlardaki yapılaşmalardan dolayı 41 yıllık görev yaptığı dönemlerde sorumlu olduğunu söyledi.

Mısırlı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun İzmir Büyükşehir Belediye’si 7 Başkanı ile çalıştığını başta Rahmetli Cahit Günay, Ceyhan Demir, Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Rahmetli Ahmet Piriştina,  Aziz Kocaoğlu Ve Şimdi de Tunç Soyer dâhil Bürokrat olarak şef, müdür yardımcısı, müdür, başkan yardımcılığı, genel sekreter yardımcılığı görevleri nedeniyle sorumlu olduğunu ifade etti.

Mısırlı Başkan Selvitopu’nun 2010 Yılında İzmir Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını yaptığını hatırlatarak 10 Yılda 31.000 Konuttan sadece 900 konut yapıldığını söyledi.

Başkan Selvitopu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nı Yanlış Anlamış

Mısırlı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Son Oturumunda yaptığı konuşmasında,"Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanununu Karabağlar Belediye Başkan Muhittin Selvitopu Yasayı yanlış anlamış sadece Karabağlar da 540 Ha Riskli Alan Dönüşüyor zannediyor

Bakanlık Türkiye Genelinde 7 Milyon Riskli Yapı Dönüşüm Programına aldı ilk etapta 5 yıl içerisinde 1.5 Milyon Konut Dönüşüme tabi tutulacak Karabağlar’da 540 Ha Riskli Alanda bu planlamanın içerisindedir" dedi.

 540 Hektar Alanın Dönüşümünde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızın Gücü Şart

 Mısırlı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı 6306 sayılı Kanun kapsamında Sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, Belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden muaf olmakla birlikte;

  • 18 ay Kira yardımı,  İstimlak gerektiren hallerde bedelini Bakan ’lığın karşılayacağını
  • Binalarını ya da işyerini kendileri yapmak isteyenlere veya müttehit firmalara
  • 50% Faiz ve Kredi Desteği İçin İller Bankası aracılığı İle 4 Milyar TL kaynak ayrıldığını Banka ve Sigorta muameleleri vergisinden muaf olarak bir dizi özendirici yardımlar getirdiğini belirtti.

Selvitopu’u Açtığı Davaları Tek Tek Kaybediyor Vatandaşlarımıza Yazık Ediyor

 Mısırlı, Bşk. Selvitopu Karabağlar da 540 Ha Riskli Alan 6306 Kapsamında 2012 den beri Bakanlık yapacak bekliyoruz diyor

Karabağlar Belediye Başkanı ve örgütlediği Dernekler ortak hazırladıkları itiraz dilekçeler ile Bakanlığın Yaptığı Plan iptalleri için 1. Bölge 101.4 Hektar için 5 defa dava açtılar neyse ki Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi Bakanlığımızı haklı buldu açılan Dava Ve Verilmiş Mahkeme Kararlarını iptal etti.

2. Bölgedeki Planları engellemek için şimdilik 4 defa dava açtılar

Başkan Selvitopu dönüşümün önünü tıkadığı bilinmesine rağmen bunlardan habersizmiş gibi meclisimizde Bakanlık yapacak bekliyoruz diyor.

Kendi Mekansal Planları Yapamayan Başkan’a ‘’Özgüveninden Dolayı Teşekkür Ederim’’

 Mısırlı,  Başkan Selvitopu 6306 Kentsel Dönüşüm Kanunu beğenmiyor Yeni Kanun yapalım Yerel Yönetimler bu işin odağına konmalı bunu yapacak Teknik Donanıma sahibiz ‘’ diyor.   

Mimarlar Odası Karabağlar Belediyesinin yaptığı İmar planlarına itirazı için açtı dava sonucu Mahkeme Mekansal Planları İptal edeli 10 gün olmuş.

Kendi yaptığı Mekansal Planları İptal edilen Belediye Bşk. Koskoca Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı mızı yönetmeye talip oluyor.

Bu kadar Riskli ve Kaçak Yapıya müsaade eden anlayışa Kendi bölgesinde Mekânsal Planlarını yapamazken Bakanlığımız size nasıl güvensin.

 Mısırlı, ama ben yine de  ‘’Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitop’a özgüveninden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum