Fitch'ten kritik Türkiye uyarısı

Fitch'ten kritik Türkiye uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirmişti.

Bloomberg HT'ye değerlendiren Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe Morales, Türkiye’de ters dolar ikamesi görmeye başladıklarını söyledi.

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe Morales, "Geçen yılın sonunda durum şöyleydi; yatırımcıların güveni azalmıştı ve Türk Lirası üzerinde baskı vardı. Ortodoks politikalara geri dönüş gördük ve para politikasında sıkılaşma oldu.

Türkiye reel faizlerde yüzde 6’nın üzerine çıkmış durumda ve yeni ekonomi ekibi politikaları daha öngörülebilir hale getirdi. Şimdi sadeleştirilmiş bir para politikası var ve iletişim stratejisi de iyileştirilmiş durumda" dedi.

Morales, "Politika güvenilirliği oluşturmak için açıklık çok önemli. Türkiye’de yetkililerin altını çizdiği şeyler: sürdürülebilir bir şekilde enflasyonu azaltmak, rezervleri artırmak ve dolarizasyonu tersine çevirmek.

Bu konularda ne kadar ilerleme kaydedildiğini takip edeceğiz yüzde 5’lik enflasyon hedefine ulaşılıp ulaşılmadığını inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Morales, halihazırda ters dolar ikamesinin görülmeye başlandığını belirterek, yıllar boyu dolarizasyonun artmış bir durumda olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.