Foça Kaymakamlığı Lavanta Projesini Tanıttı

Foça Kaymakamlığı Lavanta Projesini Tanıttı

Foça Kaymakamlığı Foça Ekonomisine büyük katkı sağlayacak projeyi başlattı.Dağ taş lavanta kokacak.Lavanta bitkisi özellikle sulanmayan kıraç arazilere uyum sağladığından , Foça ve civarında Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan alınan destekle veya çiftçileri

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilgili üreticileri tespit edip , gerekli eğitimler veriyor,bitkisinin korunması adına ilgili üreticiler sorumlu olacak.

 Çalışma ; Foça ilçesi Kozbeyli ve Bağarası  mahallelerinde  bulunan kıraç ve verimsiz arazileri değerlendirerek lavanta yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve yetiştiricilerin gelirlerinin artmasına katkıda bulunmak için  adaptasyon denemesi ve ara tarım mücadele amaçlı yapılıyor.

 

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge lavanta ekilen arazileri denetledi , projeyi tanıttı, yaptığı açıklamada " Lavanta bitkisi sağlık , kozmetik , ilaç sektörü gibi bir çok kullanım alanı var, bunun yanında insanları rahatlatan kokusu aroması var.Diğer taraftan ilçemizin büyük sorunu olan yaban domuzlarını kaçırıcı etkisi var.
 Lavanta  , pilot bölge çalışmasına  başladık.  İlçemizin Bağarası mahallesinde çiftçilerimizden Nail Özkan ‘ın tarlasına adaptasyon denemesi olarak damla sulamalı 750 adet lavanta fidesi dikildi,  Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan alınan destekle  çiftçilerimizden  Bahittin Akçetutan ’ın  tarlasına adaptasyon denemesi olarak  toplamda  750 adet lavanta fidesi dikildi.
 Lavanta projesi Foça kaymakamlığı adına Foça Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilçe Müdürümüz Memduh Bülbül ve teknik ekibimiz teknisyen Hüseyin Gündoğdu  ve ziraat mühendisi Pınar Gülle tarafından yürütülmektedir." dedi

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.