Foça'da "Çocuklar için Çizgi Film Atölyesi"

Foça'da "Çocuklar için Çizgi Film Atölyesi"

Foça’da, çocuklara tarih öğrenme sevgisi ve kültür varlıklarını koruma bilinci kazandırılması amacıyla ‘‘Çocuklar için Çizgi Film Atölyesi’’ düzenlendi.

Foça Belediyesi’nce, 18-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen ‘‘Çocuklar için Çizgi Film Atölyesi’’ne; 10-15 yaş aralığındaki 20 öğrenci katılıyor. Atölye çalışmasının ilk gününde, Athena Tapınağı’nı gezen çocukları, Foça Kazıları Arkeoloğu Serkan Ünbeyi bilgilendirdi.

Animatör Burcu Kartal, çocuklara, her zaman çok beğenerek izledikleri çizgi filmleri hazırlama aşamalarını ve yöntemlerini öğretiyor. Çocuklar, hayal ettiklerini çizgi filme aktarmak için düşünme ve el becerilerini kullanıyor. Her çocuk, yaptığı çizgi filmi video formatına dönüştürecek.

Heyecan verici

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Halk Kütüphanesi’nde yapılan atölye çalışmalarını ziyaret etti. Başkan Demirağ; ‘‘Bu güzel deneyimi yaşayan çocukların kendi çizimlerini çizgi film haline getirmeleri, heyecan ve mutluluk verici. Atölye çalışması yapan çocuklar, öğrenme sevgisi ve tarihi zenginlikleri koruma bilinci kazanacak.  Bu çaba, 5000 yıllık çok köklü bir geçmişe sahip ve Kalesi ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Foça’mızda, daha bir kıymet ve anlam kazanıyor. Atölye çalışmalarına emek verenlere ve Animatör Burcu Kartal’a çok teşekkür ediyoruz. Foça Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz destek devam edecektir’’dedi.

Çizgi filmler, Belgesel Film Günleri’nde gösterilecek

Öğrenci çizgi filmleri;  18-21 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘‘1. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Mirası Belgesel Film Günleri’’nde gösterime sunulacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.