Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı, TCG-Kalkan ziyareti, Fener Alayı ve Derya Bedavacı konseriyle kutlandı. İki güne yayılan etkinliklerde Foçalılar Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Foça’da Cumhuriyetin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, 28 Ekim 2026 Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz saygı, rahmet ve minnetle anıldı.

unnamed.jpg

PROTOKOL ÜYELERİ FOÇA KAYMAKAMLIĞI’NDA BAYRAMLAŞTI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Foça Kaymakamlığı’nda tebrikat töreni düzenlendi. Foça Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Foça Garnizon Komutanı Tümamiral Mevlüt Savaş Bilican, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanı Tümgeneral Uğur Ertekin, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve Foça Cumhuriyet Başsavcısı Seyfi Canbay’ın katıldığı törende ilçe protokolü bir araya gelerek bayramlaştı.

unnamed-1.jpg

CUMHURİYET BAYRAMI RESMÎ TÖRENLE KUTLANDI

Kutlamalar, 11 Eylül Reha Midilli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Resmî Kutlama Töreni ile devam etti.

Foça Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve Foça Garnizon Komutanı Tümamiral Mevlüt Savaş Bilican; ilçe protokolünün, vatandaşların ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende Cumhuriyetin 103. yıl dönümünün gurur ve heyecanı yaşandı.

unnamed-2.jpg

TCG KALKAN GEMİSİNE ZİYARET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Foça’yı ziyaret eden TCG KALKAN gemisi de protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı; Foça Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Foça İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serhat Gökkaya ve Foça Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Üsteğmen Berk Bolcan ile birlikte gemiyi gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve denizlerde görev yapan personelin bayramı kutlandı.

unnamed-3.jpg

CUMHURİYET COŞKUSU FENER ALAYI İLE SOKAKLARA TAŞINDI

Akşam saatlerinde düzenlenen Fener Alayı ile Cumhuriyet Bayramı coşkusu Foça’nın sokaklarına taşındı. Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bandosu eşliğinde Kavala Kafe önünden başlayan yürüyüşe, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan çok sayıda vatandaş katıldı.

Fener Alayı boyunca Foçalılar, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içinde kutladı. Büyük bir katılımla gerçekleştirilen yürüyüş, Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.

unnamed-4.jpg

KUTLAMALAR DERYA BEDAVACI KONSERİYLE TAMAMLANDI

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin finalinde sevilen sanatçı Derya Bedavacı sahne aldı. Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nı dolduran Foçalılar, sanatçının sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Sahne performansıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Derya Bedavacı, Cumhuriyetin 103. yıl dönümü coşkusunu Foçalılarla paylaştı. Konser boyunca müzik ve Cumhuriyet coşkusunun bir arada yaşandığı meydanda, vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, iki gün boyunca gerçekleştirilen kutlama programına katılan vatandaşlara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 103. yılını Foça’mızda büyük bir gurur ve coşkuyla kutladık. Resmî törenlerimizden Fener Alayımıza, gemi ziyaretimizden Cumhuriyet konserimize kadar programımızın her anında hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içinde olduk. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığımız uğruna mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Etkinliklerimize katılarak Cumhuriyet coşkumuza ortak olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ışığı yolumuzu daima aydınlatsın.”

unnamed-5.jpg

Foça Belediyesi, kutlama programının hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde görev alan kurumlara, güvenlik güçlerine, belediye personeline ve etkinliklere katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.