FOÇADA ESNAF FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLUNU UNUTMADI

FOÇADA ESNAF FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLUNU UNUTMADI

Foçada  esnaf; 2015 yılında Ege Üniversitesi kampüsünde çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu unutmadı. Çakıroğlu ölümünün 6.yıldönümünde yapılan lokma hayrı ile anıldı.

Ülkü Ocakları Ege Ünivesitesi sorumlusu da olan 24 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi. 20 Şubat 2015 tarihinde karşıt görüşlü öğrenciler ile yaşadığı kavgada bıçaklanarak öldürüldü.

Çakıroğlu’nun ölümünün 6.yıldönümünde (Foça Belediyesi MHP’li eski meclis üyesi), esnaf Taner Acar’ın öncülüğünde biraraya gelen bazı esnaflar lokma hayrı yaptılar. Reha Midilli Sahil Caddesi üzerinde dağıtılan lokmaya vatandaşlar Çakıroğlu’nu rahmetle anarak ve dualarla katıldılar.

Taner Acar; inandığı değerler uğruna canını veren Çakıroğlu’nu asla unutmayacaklarını söyledi. Acar; “Çok sevdiğimiz kardeşimiz Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 6. Ölüm yıldönümü. Ege Üniversitesinde PKK’lı teröristlerce öldürülen, bizim şehit olduğuna inandığımız Çakıroğlu kardeşimizin lokmasını birkaç esnaf olarak döktürdük. İnandığı değerler uğruna canını veren Fırat Çakıroğlu’nu asla unutmadık, asla unutmayacağız. Bıraktığı izi sonuna kadar götüreceğiz. “ dedi.        

Fırat Çakıroğlu kimdir?

1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek evladıydı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.