Foça'da vatandaşlar 25 ünite kan bağışladı

Foça'da vatandaşlar 25 ünite kan bağışladı

Türk Kızılayı İzmir Bölge Müdürlüğüne bağlı mobil kan alım ekibi Foça'da yarım günde 25 ünite kan bağışı aldı.

Foça'da Turizm Müdürlüğü Foklu Çeşme önünde konuşlanan Kızılay ekibi bir doktor 2 flebotomist ve 2 destek görevlisiyle (23 Mart 2021 Çarşamba günü) 11.00 – 18. 00 saatleri arasında kan alımı yaptı. Çoğunluğunu sürekli kan bağışçılarının (donörlerin) oluşturduğu 25 gönüllü kan bağışında bulundu. Pandemi önlemlerine azami dikkat edilerek yapılan alım sonrası bağışçılara bisküvi ve Kızılay maden suyu ikram edildi.

BİR ÜNİTE KAN ÜÇ KİŞİYE CAN

Bağıçılardan Halil İbrahim Cuma düzenli kan bağışçısı olduğunu ve sağlığı elverdikçe 3 ayda bir kan verdiğini söyledi. Halil İbrahim Cuma; “Düzenli kan bağışçısıyım. Bu zaman kadar bir zararını görmedim. Kan vermeyi tavsiye ederim. Bir kan vermek demek 3 kişinin hayatını kurtarmak demek. Aynı zamanda doğaya bir fidan aramağan etmek demektir. “ dedi.

1-(1)-034.jpg

YARIM SAATİNİZİ AYIRIN KAN BAĞIŞLAYIN

Sürekli kan bağışçılardan Burak Bıçak’ta herkesi kan vermeye davet etti. Burak Bıçak; “Erkekler 3 Ayda Kadınlar 4 ayda bir sağlıkları açısından sorun olmadan kan verebiliyor.  Her bir ünite kan 3 kişiye hayat oluyor.  Sizlerde korkmayın. Yalnızca bir yarım saatinizi ayırarak insanlara can verebilirsiniz. “ dedi.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KAN VEREBİLİRSİNİZ

Türk Kızılayı Foça İlçe Koordinatörü Muharrem Yeşilkaya pandemi döneminde bağışların azaldığını, hastanelerin kan ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluklar yaşandığına dikkat çekti. Muharrem Yeşilkaya; “ Halkımız kan bağışına rağbet etmektedir, ama korona nedeniyle yeteri kadar kan bağışı alınamadığı için hastanelerimiz kan ihtiyacını karşılamakta zorlanmaktadır.  Halkımızın biraz daha rağbet edip, gelip kan bağışında bulunmalarını istirham ediyoruz. Kan bağışlamak insan bedeni açısından da faydalı bir şeydir. Ben kendim de kan bağışçısıyım. 41 kez bağışta bulundum. Kan verdiğniz zaman 3 kişiye hayat veriyorsunuz.  Ayrıca adınıza bir fidan dikilmesine sebep oluyorsunuz.  Halkımızın ilgisinden memnunuz ama, korona nedeniyle çekinenler var. Burada her türlü hijyen kurallarına uyuluyor.  Her bağıştan sonra örtüler değişiyor. dezenfeksiyon yapılıyor. Bunun için de herkes gelip gönül rahatlığıyla kan bağışında bulunabilir.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.