Folkart'a yeni ödüller

Folkart'a yeni ödüller

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde 2 ödüle layık görülen, Alman Tasarım Ödülü sahibi olan Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri peyzaj uygulamaları ile yeni ödüller kazandı.

Folkart, Çeşme projeleri ile ödüller kazanmaya devam ediyor. Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, peyzaj sektörünün en prestijli ödülü olarak gösterilen, bu yıl 3.cüsü gerçekleştirilen Plant Ödülleri yarışmasında 2 ödül kazandı. 

Mimari projelerini Dilekçi Mimarlık’ın yaptığı, peyzaj tasarımlarının ise DS Mimarlık tarafından hazırlandığı 2 proje, peyzaj uygulamaları ile 2 ödül aldı. Peyzaj uygulamalarını Karaoğlu Peyzaj’ın yaptığı Folkart Blu Çeşme projesi, “Konut Uygulamaları Ödülü”nü kazanırken; Kardelen Peyzaj’ın imzasını taşıyan Folkart Hills Projesi ise “Plant Özel Ödülü”ne layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde Karaoğlu Peyzaj ve Kardelen Peyzaj, ödüllerini aldı. Dilekçi Mimarlık tarafından hazırlanan mimari projeleri ile Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, daha önce de Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde 2, Alman Tasarım Konseyi tarafından verilen Alman Tasarım Ödülleri’nde de Özel Mansiyon Ödülünü kazanmıştı.

+-012.jpg

SANCAK: “GURUR DUYUYORUZ”

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Daha önce mimari projeleriyle uluslararası ödüller kazanan Folkart Blu ve Folkart Hills projelerimiz yeni ödüller kazandılar. Ödül kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Folkart olarak, Çeşme’ye ayrı bir önem gösterdiğimizi, İzmir’e yakışan projelere imza atmak istediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Alınan bu ödüller söylediklerimizin ispatı niteliğindedir. Projelerimizin peyzaj uygulamalarının ne kadar iyi olduğunun göstergesi olan bu ödüller nedeniyle başta Folkart Teknik Ofisi olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 

ÖZEL TEŞEKKÜR

Folkart olarak “Mükemmel” seviyesinde projelere imza atmak istediklerini kaydeden Mesut Sancak, “Bu noktada tabiki birlikte çalıştığımız çözüm ortaklarımızın emeğini görmezden gelemeyiz. Karaoğlu Peyzaj ve Kardelen Peyzaj firmalarına gösterdikleri özverili çalışma ve başarılarından ötürü teşekkür ediyorum. Aynı yarışmada aldıkları diğer ödüller bitki yetiştiriciliği ve peyzaj uygulamalarının kentimizde oldukça ileri bir seviyeye ulaştığının da göstergesidir. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. 

PLANT ÖDÜLLERİ HAKKINDA

Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi bünyesinde iki yılda bir düzenlenen Plant Ödülleri’nin ilki 2015’in Şubat ayında Ankara JW. Marriot Otel’de gerçekleştirilmişti. İkincisi ise 2017’nin Şubat ayında İstanbul Zorlu Center Performans Sanat Merkezi’nde yapılmıştı. Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Plant Ödülleri için yaklaşık iki aylık başvuru sürecinden sonra 15-16 Şubat tarihlerinde Seçici ve Danışma Kurulundan olmak üzere 19 kişilik Jüri Üyeleri bir araya gelerek sıkı ve yoğun bir inceleme yaptı. Ödüller “Bitki Üretimi”, “Peyzaj Uygulamaları”, “Peyzaj Donatıları ve Yapısal Elemanlar” ve “Kamusal Alan Düzenlemeleri” olmak üzere dört ana başlık altında verildi. 138 projenin arasından 51’ini sektörün en prestijli ödülü olan Plant Ödülüne layık gördü.  Bu yılki ödül töreni İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.