Frankofoni İlkbaharı kutlanacak!

Frankofoni İlkbaharı kutlanacak!

Institut français Türkiye ve ortakları, Frankofoni Günü’nü bu yıl yalnızca bir gün değil, Türkiye’de Haziran ortasına kadar sürecek bir dizi etkinlikle ‘Frankofoni İlkbaharı’ olarak kutlayacak

Etkinlikler için Fransızca konuşulan ülkelerin büyükelçilik ve konsoloslukları, Institut français Ankara, İstanbul ve İzmir, Adana ve Bursa’daki iki Alliance Française Derneği, çift dilli okullar ağı, Galatasaray Üniversitesi ve Türk üniversitelerin Fransızca bölümleri, Ankara, İstanbul ve İzmir Fransızca Öğretmenleri Dernekleri ve Türkiye’de Frankofoni’nin tüm aktörleri ülke çapında seferber oldu.

projects_5505_1616442175030-afis.jpg

2021 Frankofoni programında yarışmalar, kısa filmler, film gösterimleri, edebiyat buluşmaları, gösteriler, konser ve resitaller, toplantı ve münazaralar, sergiler, konferanslar, yazı atölyeleri, müzik yarışmaları, şiir veya masal okumaları, Fransızca NATO modeli, karaoke, web seminerleri, öğretmenler için formasyonlar, radyo yayınları, gastronomi buluşmaları olacak.

“300 milyon kişi Fransızca konuşuyor”

Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queirós, 88 ülkenin üye olduğu Uluslararası Frankofoni Organizasyonu’nun 2018 yılında açıkladığı son rapora göre dünya üzerinde 5 kıtada 300 milyon kişinin Fransızca konuştuğunu söyledi. 32 ülkenin resmi dili olan Fransızca’nın dünyada en çok konuşulan beşinci, 51 milyon öğrenci ile İngilizce’den sonra en çok öğrenilen ikinci dil olduğunu söyleyen Queirós “Üstelik dünyada 81 milyon öğrenci Frankofon okullarda eğitim görüyor. Bizler böyle büyük topluğun parçası olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.