Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan korkutan açıklama!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan korkutan açıklama!

Koruyucu maskenin tükendiği Fransa’da Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, aralarında Çin’inde bulunduğu bazı ülkelerden maske ithalatının yapılacağını ve görüşmeler gerçekleştirdiğini açıkladı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs nedeniyle tüm dünyada maske satışları arttı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, salgın sonrası koruyucu maskelerin tükendiğini ve maske arayışına girdiklerini açıkladı. Çin, İtalya, İran, İspanya, Almanya ve ABD’den sonra en çok koronavirüs vakasının bulunduğu Fransa’da koronavirüs nedeniyle toplamda 372 ölüm ve 10 bin 995 vaka bulunuyor.

Fransa’da önlemlerin artırılmaya devam edileceğini belirten Dışişleri Bakanı Le Drian, virüs nedeniyle 130 binden fazla Fransız vatandaşının yurt dışında kaldığını belirterek en kısa sürede tahliye edeceklerini sabırlı ve sakin kalmalarını istediklerini açıkladı. Le Drain, koronavirüsten sonra dünyanın aynı kalmayacağını belirtti.

VİRÜSE KARŞI YARIŞ BAŞLATTIK

Koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, “Henüz krizin başındayız. İlk dalgayı yenebilmek için olağanüstü önlemler aldık. Koronavirüse karşı yarış başlattık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.