Fransız denizcilerden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Fransız denizcilerden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

“Capricorne”nun gemi komutanı Yarbay Vincent Mangan, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği nezdindeki Savunma Ateşesi Kurmay Albay Valery Sens ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

İzmir Limanı’na demirleyen Fransa Deniz Kuvvetleri’ne ait mayın avlama gemisi “Capricorne”nun gemi komutanı Yarbay Vincent Mangan, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği nezdindeki Savunma Ateşesi Kurmay Albay Valery Sens ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Görüşmeye Fransa'nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak da katıldı.

Heyeti kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Fransa ile Türkiye’nin ilişkilerinin 1500’lü yıllara dayandığını belirterek iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çekti. Aydoğan, Türkçe’de sıkça kullanılan Fransızca kelimelerin çokluğuna dikkat çekti.

12 yıl önce başka bir Fransız askeri gemisi ile İzmir’e geldiğini belirten gemi komutanı Vincent Mangan, İzmir’de çok büyük ilerleme olduğunu söyledi. Kurmay Albay Valery Sens ise Türk deniz kuvvetleriyle çok güçlü ilişkiler içinde olduklarını, tatbikat için geldiklerini,  bu hafta İzmir’de, haftaya Marmaris’te, ardından da İstanbul’da olacaklarını söyledi. Gemi Kaptanı Yarbay Vincent Mangan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’a anı olarak “Capricorne” gemisinin amblemini verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.