FUTBOLCULARIMIZI TESİSLERE ÇAĞIRDIK

FUTBOLCULARIMIZI TESİSLERE ÇAĞIRDIK

Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yapılan görüşmelerin detaylarını açıkladı.

Süper Lig ve TFF 1. Lig’de maçların ne zaman başlayacağı merakla beklenirken Bakan Kasapoğlu, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig başkanları ile bir video konferans toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda 1. Lig Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı olarak yer alan Altay Başkanı Ekmekçioğlu, “Sayın Bakanımız ve Federasyon Başkanımız ile çok verimli bir toplantı yaptık, sorunlarımızı dinlediler. Toplantıda daha çok bizim öneri ve tavsiyelerimiz konuşuldu. Futbol Federasyonu da liglerin başlamasıyla ilgili öneri protokolünü kulüplere göndermişti. Bütün kulüplerden ligleri başlatma konusunda alacakları karar durumunda nasıl oynayabileceğimiz önerileri ve geri dönüşleri aldılar. Liglerin ne zaman başlayacağı konuşulmadı. Süreç önümüzdeki hafta netleşir” dedi.

ALT LİGLER MAÇLARIN OYNANMASINA SICAK BAKMIYOR

“Tüm kulüpler liglerin başlamasına sıcak bakıyor mu” sorusuna ise Başkan Ekmekçioğlu, şu cevabı verdi: “Bu öneriye sıcak bakanlar gibi sıcak bakmayanlar da var. Özellikle 2. ve 3. lig kulüpleri oynanmaması yönünde tavsiyede bulundular. Oranın fiziksel şartlarının zorluğunu ben de biliyorum. Tabi ki her şeyden önce sağlık geliyor. Bütün kulüplerimizin gerekli tedbirleri aldığına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanımız, Bilim Kurulu ve TFF’nin alacağı kararı bekliyoruz. Korona virüs ile mücadele konusunda nasıl Avrupa’ya ders verdiysek liglerin oynanabileceğini de göstererek yine onlara bir ders verebiliriz.  Yaşanan sürecin bir de psikolojik tarafı var. Herkes bu süreçte evde kalıyor ve kendisini izole ediyor. Futbolun halkımız üzerinde olumlu etkisi var. Hepimiz futbolu çok özledik. Bu süreçi bir şekilde atlatmamız gerekiyor. Futbol bunun için iyi bir başlangıç olabilir. Takdir ve karar hükümetindir”

BAŞKAN EKMEKÇİOĞLU: PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANTI YAPACAĞIZ

Futbolcuları pazartesi günü tesisleri de çağırdıklarını açıklayan Özgür Ekmekçioğlu, “Pazartesi günü oyuncularımızın tesislere gelmelerini istedik. Sosyal mesafeyi koruyarak toplantı yapacağız. Yaşanan süreci değerlendireceğiz. İl Sağlık müdürlüğümüzden futbolculara bir test yapılmasını talep edeceğiz ve testin sonuçlarından sonra çalışmalara başlayacağız. Bu süreci oyuncular ve teknik ekip olarak iyi geçirdiğimizi düşünüyoruz. Ligler yeniden başladığında Süper Lig hedefi ile yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Ekmekçioğlu, Altay Alsancak Stadı’nda çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki sezon oraya geçmeyi beklediklerini de sözlerine ekledi.

0-324.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.