Galatasaray 3-1 Bursaspor

Galatasaray 3-1 Bursaspor

Galatasaray Bursaspor'u mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Bursaspor'u 3-1 mağlup ederek, 3 hafta sonra ligde galip gelmeyi başardı.
 
Arena'da çok tempolu başlayan karşılaşmada ilk golü bulan takım konuk ekip Bursaspor oldu. Müsabakanın  14. dakikasında hızlı gelişen Bursa atağında  Pablo Batalla'nın savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Kubilay Kanatsızkuş, ceza sahası içerisinde ayağının dışıyla yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu. 0-1 Geriye düşen G.Saray, bu dakikadan sonra baskısını arttırdı. Beraberlik için Bursa kalesine yüklenen sarı-kırmızılı ekip aradığı golü 31.dakikada Yasin Öztekin'le buldu.Wesley Sneijder ve Lukas Podolski pas üçgeninde topla son buluşan Yasin, sol çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.1-1  Maçın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.
 
Sneijder sahnede!
 
Mücadelenin ikinci yarısında Aslan, Hollandalı yıldızı Sneijder'le golü buldu. 55. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun  başına geçen Wesley Sneijder, sağ ayağının içiyle yaptığı harika vuruşla topu kaleci Harun'un solundan ağlarla buluşturdu.2-1 Hollandalı yıldız attığı bu golle, 307 günlük gol orucuna son verdi.
 
Müsabakanın sonucunu belirleyen gol Eren Derdiyok'tan geldi. Haftalarca gol atamayan Eren, maçın uzatma bölümlerinde gelişen ani atakta topu ağlarla buluşturdu.3-1 Maçın kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmadı ve G.Saray 3 hafta sonra ilk kez galip geldi.
 
Öte yandan Sneijder, Bursaspor karşısında çıktığı 11 resmi maçta 6 kez ağları havalandırdı.Hollandalı yıldızın Süper Lig kariyerinde en çok gol attığı takım Bursaspor oldu.
 
Bu sonucun ardından puanını 23'e yükselten G.Saray, maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşirken Bursa, 21 puanla 4. sırada yer aldı.
 
Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak. Bursaspor ise evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

 

 

 

 

 


Kaynak: Vatan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.