Gayrimenkul için Strateji Platformu'nda kentsel ulaşım konuşuldu!

Gayrimenkul için Strateji Platformu'nda kentsel ulaşım konuşuldu!

Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP) İzmir Grubu yuvarlak masa toplantısını bu kez “Gayrimenkul Geliştirmede Yatay Mimari Anlayışı ve Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım” konularında konuşuldu

Karayolları 2. Bölge Em.Müdür Yardımcısı Reşat Obuz, Bitra Teknoloji Genel Müdürü Fatih Ayan ve XL Mimarlık kurucu ortağı Arda Işık’ın konuk olduğu webinar toplantıda konuşmacılar gayrimenkul geliştiricilerin değişmekte olan kent kodlarına yönelik planlamalarını ele aldı. Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP) İzmir, gayrimenkul sektörünü geliştirmeye yönelik fikir alışverişlerinin artması, güncel durum değerlendirmeleri, sektörün geleceğinin öngörülmesi ve bu öngörüler doğrultusunda muhtemel etkilerin tahmin edilerek üyeler ve sektör temsilcileri için işbirliği alanlarının genişletilmesi konularında yaptığı çalışmalarına bu kez “Gayrimenkul Geliştirmede Yatay Mimari Anlayışı ve Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım” konusuyla devam etti.Devletin de gündeminde yer alan, değişmekte olan kentlere göre planlanan Yatay Mimari konusunun yanı sıra, yaşanabilir konutlar, çalışılabilir ofisler, karma konsept projeler, etkili tarım uygulamaları, sürdürülebilir gıda üretimi, lojistik ve daha sayılabilecekpek çok unsurla birlikte sürdürülebilir bir kent üretebilmek için ulaştırma konusunda farklı disiplinlerde kapsamlı çalışmalar gerektiği her biri alanında uzman konuşmacılar tarafında anlatıldı.

foto-1-004.jpg

Devam eden pandemi süreci nedeniyle insanların nefes alabilecekleri geniş, rahat ve ferah yaşam alanlarına ihtiyaç duyduğunun altını çizen Karayolları 2. Bölge Em.Müdür Yardımcısı Reşat Obuz, “Ülkemizde özellikle de metropol kentlerde yaşanan arazi sıkıntısı konutların dikey yönde yapılaşmasına neden olmakta, inşaat sektörünün her geçen gün kontrolsüz gelişmeye ve büyümeye devam etmesi de şehirlerin ambiyansını olumsuz yönde etkilemektedir. Dolayısıyla yatay mimari ile şehirlere daha ferah ve düzenli bir görünüm kazandırılması hedeflenmektedir.” diye konuştu.

Kentlerin sürdürülebilir bir gelişme içerisinde olmaları gerektiğini savunan Bitra Genel Müdürü Fatih Ayan ise, “Sürdürülebilir Gelişme”, bugünün gereksinim ve beklentilerini karşılarken, gelecek kuşakların gereksinim ve beklentilerini ortadan kaldırmadan,  azaltmadan hatta geliştirerek karşılaması gerekir. Sürdürülebilir sayılabilmesi için ise, “Toplumsal, Çevresel ve Ekonomik” olması şartı gerekir ki bunun için de ulaşım olmazsa olmazdır” ifadelerini kullandı.

Yatay Mimarinin düşük nüfus yoğunluğu anlamına gelmediğini ifade eden XL Mimarlık kurucu ortağı Yüksek Mimar Arda Işık, “Tarih boyunca ülkelerdeki şehirleşme örneklerini incelediğimizde yatay ve dikey mimariler şehirlerin nüfus yoğunluğuna etki etmemiş, daha çok şehrin dokusunu oluşturmada etkin rol oynamıştır.” şeklinde konuştu. 

Gisp İzmir Başkanı Şükrü Cem Akçay, geniş katılımlı bu webinar toplantı için Gisp YK Başkanı Hakan Gümüş’e, YK üyeleri Mehmet Ersül, Serdar Çetin, katkılarından dolayı konuk konuşmacılara ve tüm katılımcılara çok teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.