Gayrimenkul yatırım için en güvenli liman!

Gayrimenkul yatırım için en güvenli liman!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, gayrimenkulun hala güvenli bir yatırım aracı olduğunu belirtti. 

Ekonomik verilere bakılınca konut satışlarının arttığını ifade eden Kenan Kalı, “ TÜİK'in araştırmasına göre Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %124,3 artarak 229 bin 357 oldu. İzmir ise bu satışlarda 3'üncü kent olarak yerini aldı. İnsanlar hala konut alışverişlerini ve araştırmalarını sürdürüyor. Bunu da satış ofislerine gelen ziyaretçi sayısından anlıyoruz. Faizlerde yaşanan bir takım dalgalanmalar gözlemliyoruz buna rağmen gayrimenkul güvenilir bir yatırım aracı olarak varlığını hissettirmeye devam ediyor. Satışların yıl sonuna dek bu seyirde gerçekleşmeye devam edeceğini düşünüyorum. Öte yandan özellikle yabancı uyruklu insanların ülkemize olan ilgisi de devam ediyor. Türkiye'den ev alanlar başka yatırımcıları da beraberinde getirecektir. İnsanlar bir yol keşfettiler mi hep o yoldan gitmek isterler. Bu satış kanalının da sürekli olacağını öngörüyorum” diye konuştu. 

kenan-kali--009.jpg

Pandemi sürecinde herkesin kendi yaşam biçimine uygun evleri inceleyip araştırma fırsatı bulduğunu dile getiren Kalı, konut ihtiyacının devam ettiğini ve insanların bir süredir ertelediği yatırımlar için harekete geçtiğini kaydetti. 

YENİ KONUT PROJELERİ YOLDA

Op. Dr. Kalı, yapı grubundaki markaları MyWay ve MyVia ile  herkesin yaşamını kolaylaştıracak ve mutlu hissetirecek konutlar üretmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

“Günümüzde ev denince artık herkesin farklı bir beklentisi var” diye konuşan Kenan Kalı,“Yalnız yaşayan bir insan veya çocuklu ailelerin beklentisi ve sosyal yaşama ilişkin talepleri farklı  oluyor. Emekli bir karı kocanın ise farklı istekleri oluyor. Burada evin oda sayısından tutun da sosyal donatılara ve projenin avm, okul, hastane, çevre yolu gibi noktalara mesafesi gibi farklı  özellikleri de tercih sebebi oluyor. Herkesin beklentilerine uyacak farklı konseptler geliştirdik.  Benzer ihtiyaçları ve talepleri olanları aynı projelerde toplamaya çalıştık. Böylelikle yaşam standartlarını da yükseltmiş olduk. Yapımını sürdürdüğümüz Çiğli MyWay Wins Blue, Alsancak MyWay Deluxe ve önümüzdeki günlerde başlayacağımız MyWay Country Gaziemir ile kente yeni  yaşam alanları kazandıracağız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.