Gaziemir’de cimnastik şöleni yaşandı

Gaziemir’de cimnastik şöleni yaşandı

Bu yıl üçüncüsü yapılan Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası yoğun ilgi ve hatasız organizasyonu ile dikkat çekti.

11 ülkeden 18 takım, 135 sporcu, 20 antrenör ve 14 hakemin katıldığı Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün birlikteliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası renkli görüntüler ve zorlu mücadelelere sahne oldu. Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda iki gün süren turnuvada 11 ülkeden 135 sporcu kıyasıya yarıştı, ter döktü. Turnuvada yeteneklerini sergileyen sporcular, sempatik tavırları, renkli kostümleriyle turnuvayı seyreden Gaziemirlilerin ilgisini toplamayı başardı.

Türkiye, Kazakistan, Bulgaristan, Rusya, Kırgızistan, KKTC, Gürcistan, Mısır, Bosna Hersek, Beyaz Rusya, Ukrayna olmak üzere 11 ülkeden 18 takım, 135 sporcunun ter döktüğü turnuvada dereceye girenlere madalya ve ödüllerini Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkan Vekili Önder Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tuncer, Barış Çağlar Çelik ile belediye meclis üyeleri ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin verdi. Oldukça başarılı bir turnuva geçiren Türk sporcular zirveyi rakiplerine bırakmayarak madalyaları topladı.

Yerli yabancı sporcuların yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya Belarus'un dünyaca ünlü cimnastik antrenörü Irina Leparskaya ve Kırgızistan Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Nazira Aydarova gibi cimnastiğin önemli isimleri de katıldı.

 

Büyük hedefe bir adım daha

Belediye, federasyon ve spor kulübü birlikteliğiyle bu yıl üçüncüsü yapılan turnuva en az 5 yıl üst üste yapılarak Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) kapsamına aldırmak planlanıyor. Bu yıl üçüncüsü yapılan organizasyonla bu amaca bir adım daha yaklaşıldı.  Turnuva F.I.G kapsamına girdiği takdirde olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında puan verme hakkına kavuşarak, bu alanda ülkemizi temsil edecek. 

Türkiye’de yapılan ilk özel uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olma özelliğiyle ön plana çıkan organizasyon sayesinde, bu spor dalının cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonaları’nda şampiyonluk kürsüsünde yer almasını sağlamak amaçlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.