Gaziemir’in Çocuk Meclisi üyeleri Cumhuriyet’in 100.yılını kutladı

Gaziemir’in Çocuk Meclisi üyeleri Cumhuriyet’in 100.yılını kutladı

Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Halil Arda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına tanıklık etmek hepimiz için çok büyük gurur” dedi.

Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin ekim ayı toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapıldı. 100. yıl temasıyla düzenlenen ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın da katıldığı toplantı, meclis üyelerinin Andımız’ı okumasıyla başladı. Daha sonra söz alan çocuklar, cumhuriyet hakkındaki duygu ve görüşlerini dile getirdi. Belediyenin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için özel olarak hazırladığı hediyelerin verildiği çocuklar, şiirler okuyarak bayram coşkusunu yaşadı.

80b581dd8dab1cebf2de181801e8f55880b581dd8dab1cebf2de181801e8f558.jpg

Gaziemir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi üyeleriyle birlikte, Cumhuriyet’in 100. yılında Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktıkları için büyük gurur yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil Arda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına şahit olarak tarihe tanıklık ediyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 10. yılı kutlanırken ülkemizdeki herkes inanılmaz bir coşku ve mutlulukla kutlamış. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce yaşanan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi, savaşlardan çekilen acıları yaşayan insanlar, cumhuriyetin ilanıyla hayatlarında yaşanan değişimle cumhuriyetin kıymetini çok iyi anladılar. Bizim bugün yüzüncü yaşımızı çok daha büyük coşku ve gururla kutlamamız gerekiyor. Evlerimizi, işyerlerimizi bayraklarla donatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kutlama etkinliği Başkan Arda ile meclis üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesinin ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.