Gaziler Bornova’da buluştu

Gaziler Bornova’da buluştu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verilmesi nedeniyle Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’de, Bornova’daki gaziler de unutulmadı.

Gaziler, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenin ardından Bornova Belediyesi’nin Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleşen kahvaltıda bir araya geldi.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törende Bornova Kaymakamı Fatih Genel, 57. Topçu Tugayı Komutan Tuğgeneral Halil Ünver, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sami Atik Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

can-8866.jpg

Kahvaltıda buluştular

Resmi törenin ardından Bornova Belediye’nin düzenlediği kahvaltıya geçildi. Protokol üyelerin de katıldığı etkinlikte, gazilerle sohbet edildi, anıları dinledi. Gaziler adına konuşma yaparak günün anlam ve önemini belirten Sami Atik, “Kurtuluş mücadelemizin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanın verilişinin bugün tam 100. yılı. Bizleri bu kutsal toprakların ve şanlı bayrağın gölgesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın fertleri olarak hür ve bağımsız şekilde yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

can-8858.jpg

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “mareşal” ve “gazi” unvanlarının verilişinin 100. yıldönümünde gazilik rütbesine eren tüm kahramanlarımızın Gaziler Günü’nü kutlarım. Onlara çok şey borçluyuz. Vatan savunması için gözlerini kırpmayan, ölüme meydan okuyan tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.