Gazilere "Self Servis" uygulamasına CHP'li Bakan'dan tepki

Gazilere "Self Servis" uygulamasına CHP'li Bakan'dan tepki

"Gazilerimizi düşürdükleri duruma bakın!"

Düzce Valiliği 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında gaziler ve yakınları için kahvaltı düzenledi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, vali yardımcıları, daire müdürleri ve Muharip Gaziler Derneği Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu’nun oturduğu protokol masalarına garsonlar servis yaparken, gaziler ve yakınları sıraya girip yiyecekleri kendileri aldı. 

Gazilerden yaşlı olanları tabaklarına kahvaltılık almakta zorluk çekti. Hatta bir gazinin, dolu tabağı ve bastonuyla masasına yürürken güçlük çektiği görüntülendi. 

Gazilere yönelik bu uygulamaya sert tepki veren Milli Savunma ve İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan şu şekilde konuştu:

“Gaziler Günü’nde, şehit cenazelerinde en önde boy gösterenlerin, ‘vatan, millet’ deyince mangalda kül bırakmayanların bu vatan için savaşmış, bu toplumun minnet duyduğu gazilerimizi düşürdükleri duruma bakın! Sözüm ona gazilerimize minnet borcu için düzenledikleri etkinlikte, gazilerimize yönelik bu tavır kabul edilebilir değildir. Bu tavır aslında iktidarın şehitlere, gazilere yaklaşımının, gazilerle ilgili gerçek kanaatinin dışa vurumudur. Şehit cenazelerinde sarsıcı nutuklar çekenler, ‘kanı yerde kalmayacak’ edebiyatı yapanlar, şehit ailelerini yalnızca toplumun gözünü boyayacak törenlerde hatırlıyor. Yine gazilerimizin sürdürülmesi cefaya dönüşen hayatları karşılığında ülkemiz için yaptığı fedakarlığı gerçek anlamda sahiplenmiyor, sosyal hakları kısıtlanmış, hak ettiği itibardan mahrum edilmiş gazilerimizi Gaziler Günü’nde hatırlarmış gibi yaparak bir kahvaltı ikramını dahi onlara çok görüyorlar. Kendilerine servis yaptırırken, gazilere self-servis yaptırmaktan utanmıyorlar. İktidarın anlayışına göre şehit aileleri ve gazilerimiz, milletimizin paha biçilemez fedakarları değil çünkü. Üzerinden siyasi rant devşirilecek, takvimin belli günlerindeki merasimlere figüran kılınacak garibanlar onlar! Bir kez daha açıkça gördük! Şiddetle kınıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.