Gece Uyanıp Tuvalete Giderseniz...

Gece Uyanıp Tuvalete Giderseniz...

Gece uyanıp tuvalete gidiyorsanız haberler kötü...

Birçok insan insomnia veya başka uyku problemleri yaşıyor. Bazıları uyumakta zorluk çekerken bazıları uyku halini devam ettirmekte zorlanıyor. 

Yerinizden kalkıp oturmayın

Bir anda uyandığınızda sabit kalmaya çalışın. Doğrulmak gibi basit bir hareket bile kalp atışlarınızı hızlandırmaya yetebilir. Uyurken kalp atışlarımız yavaşlar. Kalp atışlarımız hızlandığında beyne kan akışı artar ve daha uyanık olursunuz.

Tuvalete gitmeyin

Yatmadan önce fazla su içerseniz gece tuvaletiniz gelebilir. Bu durumda elbette tuvalete gitmelisiniz. Ancak başka bir sebepten uyandıysanız ve hafif bir tuvalete gitme ihtiyacı hissettiyseniz tutun. Kendinizi rahatlattığınızda daha kolay uyuyacağınızı düşünüyor olabilirsiniz ancak yataktan çıkmak, ışığı yakmak, ellerinizi yıkamak beyninize sabah olduğu sinyalini gönderebilir.

Telefonunuzu kontrol etmeyin

Telefonun ekranındaki ışık beyninize karışık sinyaller gönderir, sirkadiyen ritmimizi karıştırır, beynimize gündüz vakti olduğunu düşündürür. Ayrıca sosyal medyada dolaşmak zihnimizi meşgul ederek uyumayı zorlaştırır.

Saatinizi kontrol etmeyin

Ne yaparsanız yapın yan tarafa dönüp saatinizi kontrol etmeyin. Saatin parlak ışığı dikkatinizi dağıtmakla kalmaz, saatin kaç olduğunu bilmek uyku döngünüzü bozar. Örneğin saat 4 ise uyumak için kaç saatiniz kaldığını hesaplamaya başlayacaksınız ve az zamanınız kaldıysa stres yapacaksınız.

Yatakta dönüp durmayın

Uyurken bütün kaslarınız rahatlamış olur. Dönerek, hareket ederek kaslarınızı hissetme isteği doğaldır ancak buna direnmeniz gerekiyor. Çünkü bu şekilde uyumak daha kolaydır ve kaslarınız geceleri aktif olmamalıdır. Hareket etmeye başladığınızda kaslarınız aktif hale gelir ve rahat bir pozisyon bulmak zorlaşır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.