Gelecek İçin Cuma Günleri protestosuna Seferihisar da katıldı

Gelecek İçin Cuma Günleri protestosuna Seferihisar da katıldı

#FridaysForFuture (Gelecek İçin Cuma Günleri) protestoları dünyanın dört bir yandan grev çağrısına Seferihisar karşılık verdi.

İsveçli 16 yaşındaki aktivist Greta Thunber'in başlattığı Gelecek İçin Cuma Günleri (#FridaysForFuture) protestoları dünyanın dört bir yandan grev çağrısına İzmir'in Seferihisar ilçesi karşılık verdi.

79759040-bb12-4681-a0ea-4c303fb2f424.jpg

Oluşum Medya Organizasyonun üstlendiği projede Gazete Genel Koordinatörü Ezgi Yeşil sunumuyla program devam etti. Programa Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yelda Celiloğlu ve Nuriye Hepterlikçi, Sehayder Başkanı Fevziye Özkan, Ege Hayvan Hakları Koruma Federasyonu, Seferihisar Çocuk Belediyesi Başkanı Melis Kumral, Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Ekrem Gün, İyi Parti İlçe Başkanı Sadiye Aşçıoğlu, Seferihisar CHP meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitime bağlı okullardan özel anaokulları Ayşe Sönmez ve Ebru Kırant Ana okulları minik öğrencilerin ellerinde pankartlar ile Küresel ısınmaya dur dediler.

2a4f3b1d-be89-4fb5-aaf4-af1ea3ff2131.jpg

Oluşum Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ezgi Yeşil konuşmasında, “20 Eylül Cuma yani bugün iklim krizinin aciliyeti karşısında hem karar alıcılara seslenmek hem de toplumda farkındalığı artırmak için bu eylemi bizlerde desteklemiş bulunuyoruz.

Dünyada her gün yaklaşık 200 canlı türünün yok olduğu altıncı kitlesel yok oluşun ortasındayız. Son 44 yılda canlı popülasyonları yüzde 60 azaldı. Bir milyon canlı türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

6c00b1c2-45e3-4e83-a289-a8f46a8a9d1c.jpg

Katıldığınız bu grevde çocukların eylem çağrısını dinlemek ve onları desteklemek olduğunu unutmayınız. Bizler de bu amaçla Seferihisar’da bu eş zamanlı etkinliğin bir parçası olmaktan mutluyuz. Grevin başlama süresini ve Seferihisar’da duyurmak istediğini belirten arkadaşım Gamze Ertekin’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu bağlamda bizlerde Oluşum Medya olarak bu organizasyonu yürütmekten oldukça memnun ve mutluyuz. Umarım gelecek nesil için yapılan bu çabamızı anlatan farkındalık projesi ses getirir.” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konuşmasında “Çocuklarımız geleceğimiz Küresel Isınma küçümsenecek bir şey değil, katı atıklar, kullandığımız havaya kadar her şeye daha dikkat etmemiz gerekiyor. Böyle projeyi ayaklandıran farkındalık sağlayan 16 yaşındaki İsveçli AKTİVİST GRETA THUNBER’a ardından Bölgemizde bunun farkındalığını sağlayıp organize eden Oluşum Medya ekibine çok teşekkür ediyorum. Böyle farkındalıklar ile daha çok kitleye ulaşmak bilinçli bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu dünya hepimizin.” dedi.

2fd60bbf-74ba-4bf0-9901-cf8a6e532bb4.jpg

Söze Sehayder Başkanı Fevziye Özkan, konuşmasında şöyle devam etti. “ küresel ısınma sadece hayvanlar için değil tüm canlıları ilgilendiren bir önemli konu olduğunu altını çizen Özkan, bilinçli birey bilinçli toplum oluşması için gelecek nesile çok daha fazla görev ve sorumlulukların olduğunu dile getirdi.

Seferihisar Çocuk Belediyesi Başkanı Melis Kumral ise yaptığı konuşmada “Küresel ve etkilere baktığımızda sadece insanlar değil dünyadaki bitki ve hayvan türlerinin önemli bir kısmı bu değişikliklerden etkilenmektedir. Biz çocuk belediyesi olarak kendi seramızda organik bitkilerimizi yetiştiriyoruz. Tesisimizin üzerinde bulunan güneş enerjisi panellerimiz ve rüzgar gülleri ile kendi elektriğimizi doğal yollar ile üretiyoruz. Bu durumun farkında olarak geleceğimize ve doğaya sahip çıkıyoruz ve sizden de bu süreçte eşlik etmenizi istiyoruz. Çocuklar yarının büyükleri değil, bugünün bireyleridir.

Seferihisar Kent Konseyi Ekrem Gün, konuşmasında toplumun geleceği bireyler yetiştirerek doğa dostu tarım uygulamalarının yapılması bu durumda bizler sivil toplum kuruluşları olarak da elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

Seferihisar Ayşe Sönmez Anaokulu Öğretmenlerinden Selin Sönmez, öğrencilerin iklim değişikliğiyle ilgili kaygılı olduğunun ve yanabilir bir dünya istediklerini söyledi. Sönmez iklim grevi kapsamında bir hafta boyunca okullarda etkinliklerin devam edeceğini de belirtti.

da33c430-fbb4-4fa7-b356-9827b08726f2.jpg

Ardından çocukların ellerindeki pankartlar vatandaşlar tarafından büyük alkış topladı. Atmosferi rahatlat sera gazını azalt, geleceğimi elimden alma, hangi yeşili seçeceksin, iklim bizim elimizde, annecim babacığım farkına var harekete geç!. Ya sıfır karbon gelecek ya sıfır gelecek. Evimiz yanıyor. Pankartlar dikkat çekti.

58671d0a-c6f7-498d-a5dc-a859019ed2ff.jpg

Dinazorun size bir mesajı var

YA SIFIR KARBON YA SIFIR GELECEK pankartı ile dikkatleri üzerine toplayan dinazor grevin ilgi odağı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.