Gelecek Partisi İzmir,  8 Nisan'ı kutladı

Gelecek Partisi İzmir,  8 Nisan'ı kutladı

8 Nisan'ın Dünya Romanlar Günü olarak kutlanmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik yapılan çalışmalara Gelecek Partisi’de katılarak İzmir’de İl Başkanlığı programıyla 8 Nisan Dünya Romanlar günü için konuyla ilgili STK temsilcileri, akademisyenler ve siyasetçilerin katılımıyla Roman vatandaşlarımız için farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.  Afrin’deki şehitlerimiz sebebiyle müzik etkinliklerinin iptal edildiği programa yoğun katılım gerçekleşti.

abdullah-cistir-hakan-yazar-orjhan-galjus.jpeg

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programa; Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Merkez Yetkilisi Erdoğan Şener,  Roman Akademisyen ve Uluslararası Roman Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Galjus, kendisi de Roman olan CHP İzmir milletvekili Özcan Purçu, İzmir Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, İzmir Tepecik Romanları Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Özbaylar, Ege Şanlıurfalılar Federasyonu Genel Başkan Yrd Kemal Dağtekin, İzmir Odun Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Orhan Koş ve birçok roman kanaat önderi ve sanatçı katıldı.  Çeşitli ülkelerden Roman sivil toplum örgütü temsilcilerinin video konferansla katıldığı program sonunda Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Prof Dr. Ahmet Davutoğlu, sahnede ekrana canlı yayınla bağlanarak programa desteklerini iletti ve Roman vatandaşlarımız ile ilgili parti çalışmalarını anlattı. 

8 Nisan’ın bir farkındalık günü olduğunu söyleyen Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, eğitimden, istihdama ve iskan sorunlarına kadar bir çok sorunu olan Roman vatandaşlarımızın bu gününü kutluyor ve sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması için bundan sonra bu tür organizasyonları daha fazla yapacağımızın sözünü veriyorum dedi. 

toplu-foto.jpeg

Sözlerine devam eden Başkan Yazar, “ Roman vatandaşlarımız hiç umutsuzluğa kapılmasın, Gelecek Partisi olarak tüm sorunlarını biliyoruz. Çözümü için genel merkezimiz nezdinde çalışıyoruz. Romanlara en fazla destek veren, devlet nezdinde önlerini açan bir genel başkana sahibiz. Genel Başkanımız Sayın Prof Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı zamanında Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisinde, ilk defa Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelindi. Roman vatandaşlarımızdan Başbakan danışmanı yapıldı. Belediyelere, Roman kardeşlerimize pozitif ayrımcılık için genelge gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Genel başkanımızın başbakanlığında Romanlara yönelik eğitim destekleme adımları attı. Romanlara karşı ayrımcılığa onun zamanında son verildi. Bundan sonrada roman vatandaşlarımızın toplum içindeki farkındalıklarının artırılması ve hayatın her alanında eşit biçimde yer almalarının sağlanması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizden kuşkunuz olmasın. Bu sorunların çözümü için il başkanlığımız olarak da bugün bu programı da koordine den Roman toplumunun İzmir’deki önemli kanaat önderlerinden Sayın Yaşar Taşpınarlı’yı il başkanlığımızda roman çalışmaları ve Roman sivil toplum örgütleri ile koordinasyon için görevlendirdik”  dedi.

Program sonunda İl Başkana Hakan Yazar’a Roman vatandaşların sorunlarına yönelik ilgisi ve ilk defa kutlanan 8 Nisan için program hazırlaması dolayısıyla Roman dernekleri tarafından bir plaket verildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.