Gelecek Turizm ile Şekillenecek Projesi'nde grup toplantıları yapıldı!

Gelecek Turizm ile Şekillenecek Projesi'nde grup toplantıları yapıldı!

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ‘Gelecek Turizm ile Şekillenecek Projesi’ Odak Grup Toplantıları başarı ile tamamlandı.   

GEKA tarafından desteklenen ve turizmi odak noktasına alan proje kapsamında yürütülen odak grup toplantıları, sivil toplum örgütleri, sektör bileşenleri, yerel yönetimler, üniversiteler ve GESİFED üye dernekleri katılımı ile Denizli ve Aydın illeri olmak üzere iki oturumda gerçekleşti. 

Temel amacı; bölgede sosyal, kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik alanda gelişimi - değişimi artırmayı - beslemeyi ve yurtiçi ve yurtdışında bu bölgenin değerini üst düzeye çıkarmayı planlayan GESİFED Ege Hikayesi’nin ilk adımı olarak planlanan “Gelecek Turizm ile Şekillenecek” Projesi odak grup toplantılarında ortak akıl ile bölgeye ait değerler yeniden gün ışığına çıktı.

dsc_0564.jpg

Videa Bilişim A.Ş. ve Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi tarafından gerçekleştirilen odak grup toplantılarında uzun soluklu projenin sürecini planladıklarını belirten GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun NALBANT; “Kapsadığımız TR32 - Aydın, Denizli, Muğla Bölgesinin lider çatı kuruluşu olarak amacımız bölgemizin kalkınmasına katkı koymak ve sahip olduğumuz sivil toplum gücünü ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma süreçlerine aktarmak. Bu amaçla üye derneklerimiz ile hayata geçirdiğimiz Ege Hikayesi’nin önemli adımlarından biri olan “Gelecek Turizm ile Şekillenecek” Projesi Odak Grup Toplantıları ile stratejiler belirledik ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. GEKA tarafından desteklenen projemizin bu aşamasına farklı kurum ve kuruluşlardan alanında uzman kişiler katıldı. Önümüzdeki günlerde aynı toplantıların üçüncüsünü Muğla için, üye derneğimiz BESİAD aracılığı ile gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında aynı zamanda geniş kitlelerden fikir toplamak, proje aşamalarına dahil etmek amacı ile Ödüllü GESİFED Fikir Maratonunun ikinci etabını başlattık. Uygulanabilir, yaratıcı ve çözüm odaklı fikirler arasından GESİFED seçici kurulumuzun seçeceği fikirleri para ödülü ve yöresel ürün sepeti ile ödüllendireceğiz. GESİFED Ödüllü Fikir Maratonuna katılmak isteyenler http://www.egehikayesi.org/ adresinden bilgilere ulaşabilir. Fikirlerin toplanacağı VİDEA Mobil Uygulaması Apple Store ve Google Play’dan indirilebilir. Çalışmamız sonucunda ortaya çıkan fikirler ve değerler ile oluşturmayı planladığımız Ege Hikayesi Rotası ile bölgemizde fark yaratmayı amaçlıyoruz. Yoğun bir katılım ve fikir akışı ile Denizli Ticaret Odası ve Aydın Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantımıza katılan bütün katılımcılara teşekkür ederiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.