Gelinlik, abiye ve damatlık sektörü zor durumda

Gelinlik, abiye ve damatlık sektörü zor durumda

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan tüm düğün ve nikah etkinliklerinin yasaklanması ile gelinlik, abiye ve damatlık sektörü temsilcileri ciddi sorunlar yaşıyor.

Konu ile ilgili yaşanan sorunların çözümü için sivil toplum kuruluşları ile temasa geçtiklerini dile getiren Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, tüm iş insanlarının bu yasaklar ile ciddi problemler yaşamaya başlayacağının altını çizdi. Yaklaşan stopaj, vergi, kira ve çek ödemelerinin ödenmesi noktasında devlet desteğini beklediklerinin altını çizen Salkım, sektörün bu süreçte elinden tutulmasının önemli olduğunu açıkladı.

abdullahsalkim-001.jpg

“Devletin desteğini bekliyoruz” 

Düğün ve nikah etkinliklerinin izin verilmesi ile üretime geçen işletmelerin kredi ve kira ödemeleri yapılan yasaklama ile sorunlar ortaya çıkaracağını ifade eden Salkım, “KGF Kredisi olan işletmeler var. Özellikle pandemi sürecinde kredi çeken işletmeler şimdi yapılan yasaklama ile ödemelerinde sorunlar yaşayacaklar. En azından bu konuda devletin desteğini bekliyoruz. Bununla birlikte stopaj ve vergilerin devlet tarafından destelenmesini bekliyoruz. Biz sorunu İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile paylaştık. Çözüme kavuşması ve sürecin kriz ortaya çıkmadan atlatılması gerekiyor” dedi. 

“Alınan kararların arkasındayız”

Devletin aldığı tüm kararların arkasında olduklarının altını çizen Salkım, yapılan yeni yasaklar ile gelinlik, abiye ve damatlık sektörünün dar boğazdan çıkamayacağını en azından kredi ve diğer ödemelerin devlet desteği ile ötelenmesinin önemli olduğunu açıkladı.

“Kira ve çek ödemeleri yaklaşıyor”

İlk yasakların kalkması ile üretime geçmek için alınan malzemelerin çek ödemelerinin yaklaştığını ancak yeni yasaklar ile ödemelerin yapılması noktasında sorunlar çıkabileceğinin altını çizen Salkım, “Bazı işletmeler kiralarını ödeyemiyor. Yaklaşan çek ödemeleri şirketlerin lekelenmesine sebebiyet verebilir. Bu noktada devletin desteği çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

Gelinlik ve damatlık sektörünün yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Salkım, devletin tekstilin belkemiği gelinlik, abiye ve damatlık sektörüne sahip çıkmasının çok kritik olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.