Genç gazeteciler sektöre hazır

Genç gazeteciler sektöre hazır

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü başarıyla tamamlayan öğrenciler, EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 164 genç gazetecinin mezuniyet sevinci yaşadığı törene Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Akçalı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı

  Mezuniyet töreninin açılışında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Akçalı, mezun olan öğrencilerin her zaman yanında olan ailelerine ve yakınlarına teşekkür etti. Prof. Dr. Selda Akçalı, “Şuan, hayatınızda farklı bir dönem başlayacak daha profesyonel bir dönem, meslek hayatınıza atılacaksınız. Umarım bu hayatta idealize ettiğiniz, hayal ettiğiniz her şeyi gerçekleştirme fırsatınız olur. Ve yine çok umut ediyorum ki burada aldığınız eğitim, kendi bireysel kazanımlarınız, kendi çabalarınızla elde ettiğiniz ve inşallah yine umut ediyorum ki bizlerden aldığınız bir takım ahlaki değerlerle bu mesleği tüm hakkıyla yerine getirebilirsiniz. Tüm idealleriniz, hayalleriniz, ivedilikle gerçek olmasını istiyorum. Bu yolda yolunuz açık olsun, iyi şanslar. Biliyorsunuz ki biz burada olduğumuz sürece her zaman her konuda desteğimizi esirgemeyeceğiz, yolunu açık ve başarılı olsun. Şans yanınızda olsun. Hayal etmekten, ideallerinizden asla vazgeçmeyin istiyorum. Ve yine umut ediyorum ki belki kısa bir dönem sonra meslektaşlarımız olarak kariyerlerinizde birer profesyonel olarak bizleri okullarda ziyaret edersiniz. Sizden sonraki arkadaşlarınızla, deneyimlerinizi paylaşırsınız bizler şuan sizleri uğurluyoruz ama inşallah misafir olarak sizlerle bir arada olmayı tüm kalbimle diliyorum. Yolunuz açık olsun. Çok teşekkürler geldiğiniz için” diye konuştu.

          Törende İletişim Fakülte üçüncüsü Tennur Soydemir’e başarı belgesini İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden verdi.

Gazetecilik bölüm birincisi Tennur Soydemir, bölüm ikincisi Gizem Kara ve bölüm üçüncüsü Mehmet Onur Eren oldu. 

Konuşmanın ardından diplomaları verilen öğrenciler, “Basın Yemini” ederek meslek hayatlarına ilk adımlarını attılar. Tören, öğrencilerin kep atması ve fotoğraf çektirmesiyle birlikte sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.