Genç İşi Kooperatif Girişimcilik Ödülüne Layık Görüldü

Genç İşi Kooperatif Girişimcilik Ödülüne Layık Görüldü

Genç İşi Kooperatif, sürdürülebilir istihdam hedefiyle umutla çıktıkları yolda çabalarının karşılık bulmasından dolayı heyecanlı.

Son üç yıldır, arkadaşlarının iş bulması için dayanışma sergileyen gençler, danışmanlık, eğitim ve rehberlik hizmetleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Ödül

Ankara’da düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Genç İşi Kooperatif ‘Girişimcilik’ ödülü aldı. Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fuar’a ilgi büyüktü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kooperatif temsilcileri, Bakanlık bürokratları ve kooperatifçiliği destekleyen vatandaşların etkinliklere katılımı yoğundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih ÇİFTCİ tarafından Genç İşi Kooperatif’e verilen ‘Girişimcilik’ ödülü, tüm Kooperatif ortaklarında ve gençlerin başarısından kıvanç duyan vatandaşlarda umut yarattı. Beyin göçünü tersine çevirmeyi amaçlayan Kooperatif ortakları, bu çabalarının takdir görmesinden duydukları memnuniyeti paylaştılar.

Sosyal Kooperatifler Birliği

Genç İşi Kooperatif öncülüğünde Türkiye’de toplumsal alanda çalışma yapan tüm Kooperatiflere çağrı yapılarak bir üst birliğin kurulması için Çalıştay düzenlendi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen Sivil Düşün AB Programı’ndan destek alan Genç İşi Kooperatif, kadın girişimi kooperatifleri, engellilere yönelik çalışma yapan kooperatifler, akademisyenler tarafından kurulan kooperatifler ve Başka Bir Okul Mümkün, İhtiyaç Haritası gibi kitleselleşerek ülke geneline yayılan girişimlerin temsilcilerinin katılımıyla ve fikirleriyle ilk adımı kolektif emeği görünür kılarak attı. 

 
2018’de İlk Ziyaret Prag’a

2018’de kooperatifçiliğin daha gelişmiş bir düzeye ulaşması için etkinlik programı şimdiden hazırlandı. Ocak 2017’de İtalya, Belçika çalışma ziyaretleri, Eylül 2017’de İspanya çalışma ziyareti yapıldıktan sonra Mart 2018’de Türkiye’nin gelişim düzeyine daha yakın örneklerin incelenmesi için Çek Cumhuriyeti’ne çalışma ziyareti düzenlenecek.

 
Sosyal Kooperatifçilik Eğitimi

Kooperatifler sosyal işletmeler olarak üretimin kolektifleştirilmesinde katkı sunarken toplumsal sorunların çözümünde bir çalışma modeli olarak Kooperatifçilikten yararlanılması İtalya’da ve İspanya’da oldukça yaygın. Akdeniz kimliğiyle öne çıkan Türkiye’de de sosyal kooperatifçiliğin yaygınlaşması için Genç İşi Kooperatif ortakları bir eğitim modülü hazırladı. Üç yıldır saha deneyimleri ve mevzuat bilgi birikimini paylaşıma açmak isteyen Genç İşi, şehir şehir gezip Sosyal Kooperatifçiliği anlatacak. İlk eğitim programı İzmir’de 23-24 Aralık tarihinde düzenlendi. Eğitime Seferihisar Belediyesi, Akhisar Belediyesi, Bosch Çalışanları Kooperatifi, 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği ve üniversite öğrencileri katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.