"Genç Kalemler Antolojisi" GENÇ KALEMLER YAZDI

"Genç Kalemler Antolojisi" GENÇ KALEMLER YAZDI

"Her şiir bir bahardır."

Genç kalemler yazdı ve iki kapak arasında en güzel eserler okuyucularıyla buluşmak için bir araya geldi. 

Dr. Enes Başak ve Alican Sofu'nun önderliğinde bir araya gelen elli yetenekli isim "Genç Kalemler Antolojisi 5" kitabında eserlerini yazdılar. 

Kitabın içeriği dolu dolu olup, şiir ve deneme yazılarından oluşmaktadır. 

Kitabın arka kapağında yer alan yazı ise kitabın çıkış amacını en güzel şekilde ifade etmektedir. 

Zaman yeniden şiire teslim.
Ve biz geldik yeniden.
Dostluklar kurmaya,
Ebedî yolda, ebedi bir aşkla...

Bugüne kadar şiire ve edebiyata değer veren tüm çalışmalara elimizden geldiğince destek vermeye gayret ettik. Bu yolda olmanın bile büyük bir şeref düşüncesini hiç kaybetmeden bugüne kadar dört adet Genç Kalemler Antolojisi kitabı çıkardık. Bu kitaplarda birbirinden farklı şehirden onlarca dost edindik ve hep birlikte duygudaş olduk.  

Çalışmalarımız, şiir var olduğu sürece devam edecek ve biz bu yolda her zaman elimizden geleni yapacağız.

Çünkü; Yazmak emek ister ve emek kendini göstermek, hak ettiği değeri bulmak ister...

Son sözleriyle birkez daha yazmanın gücünü vurgulayan Dr. Enes Başak ve  Alican Sofu'yu MedyaEge ailesi olarak tebrik ediyoruz. 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi 5.sınıf  Tıp Fakültesi öğrencisi olan Ali Rıza Say Genç Kalemler Antolojisi 5 kitabında yazmış olduğu Öyle Bir Geçer Zaman ve Şizofren eserleriyle yer aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Gönüllüler Topluluğunda iki yıldır aktif üyeliği bulunan genç yazar; neden Genç Kalemler Antolojisi kitabında  yer aldığını şu sözleriyle açıkladı.

Sessizliğimin sesi olması adına zihnimden kopan cümleleri Word sayfalarına dökmeye başladığımda içimin yalnızlıktan patladığını anladım. Yazı yazmaya ilk başladığım zamanlarda günlerce kağıdı kalemi düşürmedim elimden. 

Yazdıkça anladim ki, insan konuşmadığı için ağzından çıkaramadığı her cümle başına zihinde tonlarca kelime birikiyor ve bir an önce o duyguları ifade etmek gerekiyormuş. İfade edilmeyen duygular, anılar, yaşanmışlıklar ruhun cehennem ateşiyle kavrulmasına yol açıyordu. İçeride kopan kıyamet yüzünden yazmaya ilk başladığım günden beri bu yazma ihtiyacı sürekli arttı. Yıllarca aktaramadığım duyguların, oluşan anıların zihnimde dönüp durmasıyla aklımı bulandırmasını ancak yazarak engelliyordum. Daha bir sürü küçük eserim ve bilgisayarımda yazdığım henüz bastırılmayan romanım mevcut. Romanı bastırabilmek, kendimi edebiyatın romantik sularına bırakmak için bir yola girmem gerektiğini anladım. İnternet üzerinden tanıştığım Dr. Enes Başak ile bu yola girmenin kolay yolunu bulmuştum. 50 kadar şair ve yazar ile birlikte kendim için oluşturduğum yolun başlangıcını onlarla ilerlemenin mutluluğu ve onurunu yaşamaktayım. 

Dolayısıyla bana bu edebiyat yolunda Genç Kalemler Antolojisi 5. Kitabında yer veren Dr. Enes Başak ve Alican Sofu’ya teşekkürler ediyorum. 

Haber: Eylül Ayça Karakuş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.