Genç pozitif liderler projesi ilgi çekti

Genç pozitif liderler projesi ilgi çekti

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen, sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi olan ve Zekerya Doğan Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği tarafından koordine edilen Genç Pozitif Liderler projesi ilgi odağı oldu.

Ege Bölgesi’nde; İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli olmak üzere, 4 sanayi şehrinde genç nüfusun liderlik yeterliliklerini geliştirmek amacıyla Zekerya Doğan Eğitim, Kültür, gençlik ve Spor Derneği öncülüğünde Sentinus Koçluk ve Danışmanlık işbirliği, Adnan Menderes Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı iştirakleriyle ‘’Genç Pozitif Liderler Projesi’’ hayata geçirilmiştir. 100 lise, 100 üniversite öğrencisini hedef alan projeye gençlerin ilgisi çok yoğun olmuştur.  1000’in üzerinde üniversite öğrencisi başvuruda bulunmuştur.

Derneğin Kurucusu ve Başkanı, aynı zamanda Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim görevlisi ve bir işadamı olan Kenan Doğan, Zekerya Doğan Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği’nin kuruluş hikayesinden bahsetti. “İzmir’e üniversite eğitimim için geldiğimde büyükşehrin zorluklarını yaşamıştım. Benimle birlikte Anadolu’nun küçük şehirlerinden gelen birçok arkadaşla tanıştım, onlar da benimle aynı zorluk ve sıkıntıları yaşadılar. Akademisyen olduktan sonra bu arkadaşlarımızla ‘’biz nasıl üniversiteye yeni gelen arkadaşlara yardımcı olabiliriz?’’ diye konuşuyor, değişik bireysel faaliyetler kapsamında çalışma yapıyorduk. Sadece Anadolu’dan değil, Büyük Öğrenci Projesi kapsamında dünyanın her yerinden gelen öğrenciler vardı, onlara da ev sahipliği yapmaya çalışıyorduk. Bu doğrultuda önce 2009 Mart ayında Zekerya Doğan Kültür Evi olarak faaliyetlerimize başladık. Birkaç yıllık faaliyetlerimizin ardından bunu daha sağlıklı, kurumsal bir zemine oturtmamız gerekiyordu biz de Zekerya Doğan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Derneği’ni kurarak, yapılanmamızı tamamladık. Derneğimiz çok geniş yelpazede çok ciddi faaliyetler yapıyor. Biz her şeyden önce bir bütünün parçası olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.
“Bursiyer öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla girişimcilik, liderlik, pozitif düşünce konularını kapsayan bir akademi gerçekleştirmiştik. Buna olan ilgiyi görünce daha geniş öğrenci kitlelerine ulaştırmayı istedik. Bu noktada, Avrupa Birliği Yerel STK’lar hibe programı duyurusu bizim için bir şans oldu.  “Genç Pozitif Liderler” projesi ile başvuru yaparak Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazandık. Bu projede bize destek olan üniversitelere, liselere, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına teşekkür ediyorum.” diyerek projenin ortaya çıkışını anlatan Doğan sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.