"Gençler siyasette artık figüran değil başaktör"

"Gençler siyasette artık figüran değil başaktör"

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Partinin gençlere verdiği değeri, attığı adımlarla kanıtladığını belirterek, “Gençlerimiz artık siyasette figüran değil, başaktör olarak yer alacaklardır” dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçim mesaisini Konak esnaf ziyareti ile sürdürdü. Konak İlçe Başkanlığında kadın kolları üyeleri ile bir araya geldi. Seçim çalışmalarında yapılan mahalle taramaları ile ilgili bilgi alan Çankırı, tüm teşkilata ‘kesintisiz çalışın çağrısı’ yaptı. Bayram tatilinde de çalışacaklarını aktaran Çankırı, "Bizim kutlamamız 24 Haziran’da olacak. Seçimde alacağımız sonuç bizim bayramımız olacak" dedi.

Çankırı, ardından Konak’ta yüzlerce esnafla tek tek görüştü. İzmirlinin sıkıntılarını dinleyen Çankırı, Konak sakinlerinden destek istedi. Ardından Konak Emniyet Müdürlüğünde polis memurlarını ziyaret ederek şimdiden bayramlarını kutladı.

unnamed-(2)-272.jpg

Milletvekili Çankırı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilciliği'nin geleneksel kardeşlik iftarına da katıldı. Konuşmasında gençliğe seslenen Çankırı, "Partimiz ekonomi, sosyal güvenlik ve eğitim başta olmak üzere pek çok alanda gençlerin önünü açmış; hayatın her alanında gençleri desteklemiştir. Hükümetlerimiz döneminde 15-18 yaş arasındaki gençlerin dernek kurabilmeleri sağlandı. 2002'de 125 tane olan bu derneklerin sayısı, 2018 yılında 800’ün üstünde bir sayıya kadar yükselmiş durumdadır” diye konuştu.

GENÇLER ARTIK SİYASETTE FİGÜRAN DEĞİL

AK Parti’nin gençlere verdiği değeri, sözde bırakmayıp fiilen de bunu ispat ettiğini vurgulayan Çankırı, şunları söyledi; “Siyasette gençliği nesne ya da figüran değil, siyasetin öznesi ve baş aktörü olarak gören Partimiz, milletvekili seçilme yaşını 18’e düşürdü. Biz gençlerimizin elinde kalemle, kitapla, bilgisayarla yetişmesini istiyoruz. Gençlerimizin şiddet içeren düşüncelerden uzak, uzlaşı kültürüyle istişare kültürüyle yetişmesini istiyoruz. Bizim umudumuz; kimsenin güdümünde olmayan, hür düşünebilen; diploma, sertifika peşinde değil ilim irfan peşinde koşan gençliktedir. Bizler de kendi değerlerine sahip çıkan, bilinçli, çalışkan nesiller yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hep birlikte 24 Haziran tarihine kadar var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Bugüne kadar darbelerle, bürokratik kısıtlamalarla ülkemiz birçok neslini kaybetti. Bu siyasal dönüşüm ile artık bırakın kayıp nesiller oluşmasını, bir tek gencimizin bile geleceğinin, azminin, hayallerinin önünde engeller, kısıtlamalar kalmayacak. O yüzden hep birlikte İstiklal için, istikrar için ve istikbal için kararımız devam diyoruz.”

15 TEMMUZ SERGİSİNİ GEZDİ

İftar yemeğinin ardından Konakta bulunan Anadolu Kültür ve Turizm Derneği Müzesini gezdi. 15 Temmuz’u anlatan hat ve minyatür çalışmaları hakkında bilgi alan Ceyda Bölünmez Çankırı, o gece Mecliste yaşananları anlatarak, “Milletimiz ülkenin bekası söz konusu olduğunda neler yapabileceğini ortaya koydu. Vatan için can veren tüm şehitlerimiz rahmetle anıyorum” dedi.

unnamed-(1)-332.jpg

ÇİĞDEM ÇAY BİZDEN SOHBET SİZDEN

İftarın ardından Alsancak Kordon’da gençlerle bir araya gelen Çankırı, AK Parti’nin düzenlemiş olduğu ‘Çiğdem Çay Bizden Sohbet Sizden’ etkinliğine katıldı. Çimlerde oturan vatandaşlarla sohbet eden Çankırı, “Cumhurbaşkanımız siyaseti gençleştiriyor. Bu seçimde 25 yaşın altında 57 milletvekili adayımız var. 24 Hazirana sayılı gün kaldı. Zaman hızlı geçiyor. 24 Haziranda güçlü meclis güçlü başkan ve güçlü Türkiye için sandığa gideceğiz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.