Gençleşmenin yeni yolu Altın İğne! 

Gençleşmenin yeni yolu Altın İğne! 

Ekol Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Salih Çetiner, Altın iğne ile ilgili bilinmesi gerekenleri aktardı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde cilt kusurlarının giderilmesi için uygulanan birçok iyileştirici ve onarıcı tedavi yöntemi bulunduğunu belirten Ekol Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Salih Çetiner, “Bu uygulamalardan biri de altın iğne uygulamasıdır. Gözeneklerin giderilmesinden, kırışıklıkların önlenmesine kadar birçok cilt kusuru için uygulanabilen altın iğne uygulaması, yeni bir uygulama olmasına rağmen kullanımı giderek artmaktadır. Altın iğne, kırışıklıkları giderme amacıyla yapılabileceği gibi gözenek tedavisi ve sivilce gibi cilt kusurlarını gidermede de oldukça etkilidir. Bu nedenle altın iğne tedavisi, her yaştan kadın tarafından tercih edilmekte ve kısa sürede etkin sonuçlar alınmaktadır” dedi. 

Altın İğne (Franksiyonel Radyofrekans) Nedir?

Altın iğne uygulaması hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Salih Çetiner, “Bu uygulama franksiyonel radyofrekans tedavisi olarak da bilinmektedir. Kırışıklık, gözenek, sivilce ve akne lekelerinin giderilmesi gibi birçok onarıcı işlemi bir arada yapan altın iğne uygulaması aynı zamanda cildin kolajen miktarının artmasına ve canlı bir görünüm kazanmasına da yardımcı olmaktadır. İnce, küçük altın iğnelerle yapılan uygulama aynı zamanda cildin gençleşmesine ve kırışıklıkların giderilmesini de sağlamaktadır” dedi. 

Altın İğne Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Altın iğne tedavisinin etkili sonuçlarını yüz derisinde gösterdiğini söyleyen Uzm. Dr. Salih Çetiner, “Altın iğne yine de tüm vücuda uygulanabilir. Hızlı kilo alıp verme, ağır spor yapma gibi cildi esneten ve zorlayan durumlar çatlak oluşumuna neden olabilir. Altın iğne uygulaması vücuttaki sarkma ve çatlaklara uygulandığında da etkin sonuçlar vermektedir. Aynı zamanda vücuttaki yara izleri ve çizikler de altın iğne uygulaması ile önlenebilen cilt kusurlarıdır.

Altın iğne tedavisi radyofrekans cihazı ile yapılır. Bu nedenle uygulamanın diğer adı fransksiyonel radyofrekans olarak bilinir. Radyofrekans cihazına takılan mikro boyuttaki altın iğneler, cilde düzenli aralıklarla uygulanır. İğnelerin cilde giriş çıkışı esnasında ciltteki kolajen üretimi desteklenir. İğneler, cildin altına yüksek derecede enerji gönderir. Böylece cildin yenilenmesi ve hasarlı bölgelerin onarılması sağlanmaktadır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için hiçbir kesi ya da dikiş izi kalmaz. Hasta, işlemden sonra hemen günlük hayatına dönebilir” dedi. 

Uygulama Alanları

Altın iğnenin uygulama alanları hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Salih Çetiner, “Altın iğne tedavisi, cildi onaran ve yenileyen bir işlemdir. Aynı zamanda çok yönlü bir uygulama olduğu için de tercih edilmektedir. Altın iğne uygulamasıyla; cildin gençleştirilmesi, sivilce ve akne izlerinin giderilmesi, cildin yenilenmesi, gözeneklerin sıkılaştırılması, çatlakların tedavisi ve sarkmaların engellenmesi mümkündür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.