Genel Başkan Yardımcısı açıkladı: Seçim, sınavlara mı denk gelecek?

Genel Başkan Yardımcısı açıkladı: Seçim, sınavlara mı denk gelecek?

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu Toplantısı devam ederken gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün Düzce’de meydana gelen depreme dair açıklamalarda bulunan Çelik, vatandaşları gerçek olmayan ve kaynağı bulunmayan haberlere karşı dikkatli olunması ve hasarlı yapılara girilmemesi konusunda uyardı. İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı hakkında konuşan Sözcü Çelik, “İstiklal Caddesi’ndeki olay sonrasında emniyet güçlerimizin çok hızlı ve etkili çalışmalar yaparak faili açığa çıkarttığını ve yakaladığını gördük. Bu Türkiye’nin bir güven ülkesi olduğunu, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Şunun özellikle bilinmesini isterim bilinen ya da bilinmeyen, yansıyan ya da yansımayan onlarca eylemi güvenlik güçlerimiz engelliyorlar. Gerek kökünde kurutuyorlar, gerek aldıkları istihbarat çerçevesinde takip ederek uygun bir zamanda hepsini engelliyorlar. Fakat dünyanın bir gerçeği bu terör önlemleri bazen ne yapılırsa yapılsın engellenemiyor” ifadelerini kullandı.

“ÜST ÜSTE GELMEZ”

Sözcü Çelik, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri tarihine denk gelmesine ilişkin şunları söyledi: “Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili olarak ÖSYM bir çalışma yapıyor. Bunu yakın zamanda kamuoyuyla paylaşıyorlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez.“

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.