Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: ‘CHP'li belediyelerin projeleri onaylanmıyor!’

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: ‘CHP'li belediyelerin projeleri onaylanmıyor!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin yönettiği Adana, İzmir, İstanbul ve Muğla olmak üzere 4 büyükşehir belediyesinin 13 projesinin finansmanının iktidar tarafından onaylanmadığını söyledi.

İktidarın Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) belediyelere dönük ambargolarından bahseden CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bu durumu “partizanlık” olarak değerlendirdi.

Belediyelere dönük devlet desteği olmadığını, kamu bankalarının kredi vermediğini aktaran Seyit Torun şu bilgiyi verdi:

kapak-130304.webp

“Belediyelerimiz büyük projeleri için yurt dışından kredi bulduğunda da iktidar onaylamıyor. Bugün itibarıyla 4 büyükşehir belediyemizin, toplamda 13 büyük projesinin finansmanı iktidardan bir tek imza bekliyor. Bu projelerin toplam tutarı 37 milyar 635 milyon lirayı aşmış durumda. Yani şu anda belediyelerimizin 37 milyar 635 milyon liralık kredi anlaşmaları, iktidardan onay alamıyor. Bu projeler arasında neler var? Adana’da hafif raylı sistem projesi var. Muğla’da yenilenebilir enerji ve içme suyu projesi var. İzmir ‘de; Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var. İstanbul’da; Beylikdüzü-Tüyap metrosu, Eyüp Bayrampaşa tramvay hattı gibi 7 büyük proje var."

1420843.jpg

Bu yapılanları "hizmet düşmanlığı" olarak niteleyen Torun, “Sadece bir tek imza atmadıkları için bu projelere başlayamıyoruz. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel, bu partizan ve bu ayrımcı saray iktidarıdır. İmza atmamak için elleri titreyenlerin derdi, vatandaşa hizmet değildir. Onların tek derdi var: Aman CHP’li belediyeler iş yapmasın. Biz tüm bu projeleri kendi imkânlarımızla tamamlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ama bu hizmet düşmanlığını da vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.