“Gıda egemenliğimiz devrediliyor!”

“Gıda egemenliğimiz devrediliyor!”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanlığınca düzenlenen konferansta şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle birlikte Türkiye’nin gıda egemenliğinin Amerikan çiftçisine devredileceğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanlığınca düzenlenen konferansta şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle birlikte Türkiye’nin gıda egemenliğinin Amerikan çiftçisine devredileceğini söyledi.

Konferans sonrasında Şakran’da kahvehanede hemşerileriyle bir araya gelen Sındır, “Türkiye’de hangi kurum hangi kamu iktisadi teşekkülü özelleştirildiyse o alanda Türkiye ithalatçı bir konuma düşmüştür” dedi. 

“AKP EKONOMİK REFAHIMIZI ASLA DÜŞÜNMÜYOR”

Türkiye’deki şeker pancarı üretiminin dünyaya örnek olduğunu dile getiren Sındır, “Şeker fabrikaları, şeker pancarı üreticisini destekler. Üretici ile sözleşme yapar, onların ürününü garanti altına alır. Çiftçinin, ilaç, gübre, makine ihtiyacını karşılar, üretimi teşvik eder. AKP işte bunu yok ediyor. AKP iktidarının ekonomik refahımızı asla düşündüğü yok. Tek dertleri var; Cargill firmasının, çokuluslu şirketlerin NBŞ üretiminde önlerini açalım, onların daha fazla kar elde etmelerini sağlayalım. Bu yaşananların hepsi planlı programlı bir süreç. Önce glikoz şurubunu şeker tanımından çıkarmak, şeker fabrikalarını özelleştirmek, özelleştirildikten sonra şeker fabrikalarının tek tek kapatılması ve nihayetinde Türkiye’nin NBŞ üreticilerine, Amerikan mısırına mahkum olmasını sağlamak. Şeker fabrikalarının satılmasının nedeni bunlar. Türkiye nişasta bazlı şekere mahkum hale getiriliyor” dedi.

“63.2 MİLYAR DOLAR ÖZELLEŞTİRME YAPILDI”

Şeker fabrikalarının kapatılmasıyla birlikte Türkiye’deki gıda egemenliğinin Amerikan çiftçisine devredileceğini vurgulayan Sındır, “Bu fabrikaların zarar ettiğini söylemek halkı aldatmaktır. Bu fabrikaların özelleştirilmesinin temel nedeni Türkiye’de NBŞ üretiminin önünü açmaktır. Amerikan mısırının Türkiye ithalatının önünü açmaktır. Buraların haraç mezat satışıyla elde edilen gelirle borçlarını kapatmak istiyorlar. Şeker fabrikalarının kapatılması Türkiye’deki gıda egemenliğinin Amerikan çiftçisine devredilmesidir. Milli ve yerli olmak özelliğinin yitirilmesidir. İnsanımızın sağlığı ve geleceğinin yok edilmesidir. Türkiye’de hangi kurum hangi kamu iktisadi teşekkülü özelleştirildiyse o alanda Türkiye ithalatçı bir konuma düşmüştür.  İlk özelleştirmelerin yapıldığı 1985 yılından 2002 yılına kadar yaklaşık 8 milyar dolar bir özelleştirme yapılmış. 2002’den günümüze ise 63.2 milyar dolar özelleştirme yapılmış. Bu iktidar miras yedidir” dedi.

“AKP ÜLKENİN VE HALKIN SAĞLIĞINA ZARARLIDIR!”

İktidarın artık ülkenin başından gitme vaktinin geldiğini söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır, şöyle konuştu: “Şeker fabrikalarını özelleştirerek, milletimizi nişasta bazlı şekere mahrum bırakmak istiyorlar. Şehir hastaneleri yapıyorlar, en az yüzde yetmiş hasta garantili. Aslında sonuç şu; bu fabrikaları özelleştir NBŞ üretimini arttır, hasta sayısı artsın şehir hastaneleri için de verilen taahhütler yerine gelsin. Köprüler, otoyollar, havalimanları yapıyoruz diyerek; olmayacak araç geçiş garantisi, uçak iniş garantisi veriyorlar. Bunlar için devlet kasasından yapılan ödemeler hepimizin cebinden çıkan paralardır. Bu ülkeyi yönetenlerin ülkenin başından gitme zamanı gelmiştir. AKP Ülkemizin ve Halkımızın sağlığına zararlıdır ve iktidardan derhal uzaklaştırılmalıdır. Bunun da tek yolu, 2019 seçimlerinde sandıktan geçer. Ülkesini, vatanını, bayrağını ve insanını seven tüm yurttaşlarımıza bu seçimlerde büyük bir görev düşmektedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.