Gıda Sektörünün İlk Kira Sertifikası İhracı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan 

Gıda Sektörünün İlk Kira Sertifikası İhracı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan 

TSKB yine bir ilke imza atarak gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracını başarı ile gerçekleştirdi.

75 Milyon TL tutarındaki ihraç hakkında bilgi veren Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Yatırım Bankacılığı Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, “Aracılık ettiğimiz gıda sektöründeki ilk kira sertifikası ihracıyla müşterimiz Altınmarka Gıda’ya sermaye piyasaları üzerinden uzun vadeli kaynak sağlamış olmaktan ve sermaye piyasaları ile tanıştırmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sermaye piyasalarına yeni şirketler kazandırma yönündeki çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), Türkiye’de doğalgaz dağıtım sektöründe ilk kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirmesinin ardından yine bir ilke imza atarak gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracını da başarı ile gerçekleştirdi. TSKB aracılığında gerçekleşen ihraçla, Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’e 75 Milyon TL tutarında kaynak sağlandı.

İki yıl vadeli, üç ayda bir dönemsel getiri ödemeli, değişken getirili olmak üzere nitelikli yatırımcılara yapılan ihraç, TSKB’nin de ikinci kira sertifikası ihracı oldu. 11 Mart tarihli ihraç hakkında bilgi veren TSKB Yatırım Bankacılığı Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, “Aracılık ettiğimiz gıda sektöründeki ilk kira sertifikası ihracıyla müşterimiz Altınmarka Gıda’ya sermaye piyasaları üzerinden uzun vadeli kaynak sağlamış olduk. Herkesin daha çok Kahve Dünyası markası ile tanıdığı, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Altınmarka Gıda’yı sermaye piyasaları ile tanıştırmış olmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Sermaye piyasalarına yeni şirketler kazandırma yönündeki çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.